Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο αυξάνεται η επιθυμία μας για κάτι δροσιστικό, όπως για παράδειγμα ένα παγωτό. Κάποιοι μπορούν να το τρώνε και μέσα στον χειμώνα βέβαια, αλλά οι περισσότεροι όταν φτάσει το καλοκαίρι είναι η πρώτη τους σκέψη.
Πως θα σας φαινόταν αν φτιάχνατε μόνοι σας, μόλιες με δυο υλικά και μόνο μέσα σε 10 λεπτά. Το να το φτιάξεις ίσως σου φαόνεται δύσκολο, μιας και συνήθως οι συνταγές προτείνουν να παγώνουμε το μείγμα και να το ανακατεύουμε ανά κάποια ώρα.
Ωστόσο αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο, τότε μπορείς να βρεις και συνταγές, όπως η παρακάτω από το mamapeinao.gr, με την οποία μπορείς να φτιάξεις παγωτό, μόλις με δυο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή.
Τα υλικά είναι 500ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα και μια συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 397 γραμμάρια.
Εκτέλεση: Χτυπάμε σε μίξερ με δυνατή ταχύτητα για 8 – 10 λεπτά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει παχύρευστη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα.
Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο, μπρούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά, όπως μπισκότα, κομματάκια σοκολάτας ή εκχύλισμα βανίλιας, αλλά η συνταγή αυτή είναι κυρίως για τους λάτρεις της απλής γεύσης.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς, το ισιώνουμε με μαρίζ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ύστερα το παγωτό είναι έτοιμο για να το απολάυσουμε.