Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τους μπαμπάδες

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 250 γρ. αβγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 450 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. ρούμι

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 20 γρ. ρούμι
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τους μπαμπάδες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το μέλι, τη μαγιά και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσοχή! Τα αυγά πρέπει να είναι 250 γρ.!
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια. Καλό θα ήταν να βάλουμε τα φορμάκια πάνω σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε περίπου το ¼ από τα φορμάκια.
  • Καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις βράσει και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το ρούμι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

  • Χαράσσουμε διαγώνια τους μπαμπάδες ώστε να δημιουργήσουμε μία θήκη.
  • Βάζουμε στο καυτό σιρόπι για 5 δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε σε μία σχάρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα.
  • Αφήνουμε να αραιώσει και να ρευστοποιηθεί.
  • Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και αλείφουμε τους μπαμπάδες με ένα πινέλο.

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.

Για το σερβίρισμα

  • Αλείφουμε τη θήκη από τους μπαμπάδες με το ρούμι ή με το σιρόπι, γεμίζουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author