Σε αυτά τα απαλά, κομψά κέικ, το σαντορινιό γλυκό κρασί Vinsanto (ή το γλυκό σαμιώτικο) προσφέρει μια μεθυστική γεύση που αναδεικνύεται με την προσθήκη κόκκινων σταφυλιών.

Υλικά για 6 κομμάτια

  • 1½ φλ. του τσαγιού + 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2/3 φλ. του τσαγιού + 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2/3 φλ. του τσαγιού Vinsanto ή γλυκό κρασί Σάμου
  • 200 γρ. κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το Χτυπάμε 1½ φλ. του τσαγιού αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με 2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο.
  • Προσθέτουμε τα αβγά 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε 2 παρτίδες εναλλάξ με το κρασί, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνουμε τα σταφύλια με την 1 κ.σ. αλεύρι και, στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε γενναιόδωρα τις θήκες για μάφιν και πασπαλίζουμε με αλεύρι, αφαιρώντας την περίσσεια.
  • Μοιράστε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν. Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν για 18 έως 20 λεπτά.
  • Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε για 5 – 10 λεπτά ακόμα.
  • Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

womanidol.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author