Ένα γλυκό που δοκίμασα στο Μαρόκο, αυτό που θα σε κεράσουν στα περισσότερα σπίτια.

Γίνεται πανεύκολα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο και σε κερδίζει με το έντονο λεμονάτο άρωμά του, τη μαστιχωτή ζουμερή υφή και μια μικρή επίγευση από ροδόνερο.

 

Υλικά

Για το γλυκό

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

11/2 φλ. ζάχαρη

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

3/4 φλ. νερό

1/4 φλ. χυμό λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

1 κ.σ. ροδόνερο (προαιρετικά)

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

 

Για το σιρόπι

4 φλ. ζάχαρη

χυμό από 2 λεμόνια

3 φλ. νερό

φλούδα από 1 λεμόνι

1 ξύλο κανέλα

Βούτυρο για τη φόρμα

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το νερό, το ροδόνερο, τη 1 κ.σ. βούτυρο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί μισή ώρα, για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα 24χ30 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να βγαίνει στεγνό το πιρούνι που θα το δοκιμάσουμε. Στα 30 λεπτά ψησίματος, το βγάζουμε από το φούρνο και το χαράζουμε γρήγορα πριν το ξαναφουρνίσουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.

Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

Μόλις ψηθεί το γλυκό, το χαράζουμε στα κομμάτια του μέχρι κάτω και το σιροπιάζουμε ζεστό με το χλιαρό σιρόπι.

Το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε να σταθεί-αν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την επομένη, ακόμη καλύτερα!

*Το στολίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours