Τρυφερό και ελαφρύ σαν αέρας, αυτό το κέικ σιφόν είναι μια κλασική συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση.

Είναι ψηλό και αφράτο ενώ είναι απαλό και ελαστικό. Επιπλέον, χάρη στους κρόκους των αυγών και το λάδι, αυτό το κέικ είναι απίστευτα υγρό. Νόστιμο μόνο του ή με ζάχαρη άχνη, σαντιγί, μούρα ή σχεδόν οτιδήποτε!

Τα σπιτικά κέικ σιφόν είναι σίγουρα υποτιμημένα, είναι τόσο απίστευτα μαλακά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πράγματα όπως μικροπράγματα, λαμαρίνες και πολλά άλλα!

Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για κέικ (210 γρ.)

1¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ.)

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

7 μεγάλοι κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζάνι κρύο νερό 180 mL

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (120 mL)

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

7 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια σχάρα φούρνου στο χαμηλότερο επίπεδο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τους κρόκους αυγών, το νερό, το λάδι και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μείγμα του κρόκου αυγού στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και την κρέμα ταρτάρ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 6 λεπτά. Διπλώνουμε το ένα τέταρτο από τα ασπράδια στο μείγμα του αλευριού, μέχρι να ενωθούν. Διπλώνουμε απαλά τα υπόλοιπα ασπράδια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 1 ώρα. Αναποδογυρίζουμε αμέσως το ταψί σε μια συρμάτινη σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί. Όταν κρυώσει, περνάμε απαλά ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ταψιού για να απελευθερωθεί το κέικ. Το τοποθετούμε  σε βάση και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours