Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή μακαρονάδα που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Συνοδέψτε την με ζεστό ζυμωτό ψωμί και μια σαλάτα με ρόκα και θα την απογειώσετε.

Υλικά για τη συνταγή

350 γραμμάρια ζυμαρικά (κατά προτίμηση βίδες, φιογκάκια ή πένες)

240 γραμμάρια (1 βαζάκι) λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για την πέστο + αρκετό επιπλέον για το βράσιμο των ζυμαρικών

¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (νιφάδες )

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

20 γραμμάρια φύλλα φρέσκου βασιλικού + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

50 γραμμάρια κουκουνάρι

30 γραμμάρια φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα στραγγισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

Αρχικά βάλτε να βράσουν τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα ετοιμάστε την σάλτσα πέστο.

Σε έναν πολυκόφτη (μούλτι) με λεπίδες, βάλτε τις λιαστές ντομάτες μαζί με το λάδι τους, τα σκόρδα, το αλάτι, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο.

Πολτοποιήστε καλά, καθαρίζοντας με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα μίγμα σαν πουρέ.

Χωρίστε το στη μέση και αφήστε το στην άκρη για τη συνέχεια. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό από αυτό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά και στραγγίστε τα καλά.

Ρίξτε τα ζυμαρικά πάλι πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε τη μισή ποσότητα σάλτσας πέστο που έχετε κρατήσει. Βάλτε σιγά – σιγά και λίγο – λίγο το νερό από το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά καλά.

Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό αλλά περίπου τα ¾ του φλιτζανιού. Την υπόλοιπη σάλτσα πέστο βάλτε την στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για επόμενες χρήσεις.

Δοκιμάστε την μακαρονάδα στο αλάτι, αρτύστε ανάλογα και λίγο πριν το σερβίρισμα, (για να μην λιώσει), διακοσμήστε με τη μοτσαρέλα σε κύβους και λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε χλιαρή ή κρύα από το ψυγείο σαν μακαρονοσαλάτα.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours