Λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές, από την Ντίνα Νικολάου, είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση συνταγής.
ΥΛΙΚΑ
-
- 2 μεγάλα λαβράκια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, καθαρισμένα ολόκληρα
- 200 γρ. ελιές μαύρες
- 200 γρ. ρόγες κόκκινου σταφυλιού
- 200 γρ. ρόγες λευκού σταφυλιού
- 3-4 κλαδάκια θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 300 ml κρασί λευκό
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες
- 4-5 πατάτες μέτριες, πλυμμένες καλά με τη φλούδα τους
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι χοντρό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνω τις ελιές και τις ζεματίζω για 3-4 λεπτά.
- Τις σουρώνω και τις μεταφέρω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Προσθέτω τα σταφύλια, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
- Αλατοπιπερώνω καλά τα ψάρια και τα στρώνω επάνω στα σταφύλια.
- Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το κρασί, σκορπίζω το θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνω το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα ψάρια.
Για τις πατάτες:
- Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίζω με κρύο νερό.
- Αλατίζω και βράζω για 20 λεπτά περίπου.
- Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και θα πρέπει οι πατάτες να έχουνμαλακώσει ελαφρά (αλλά να υπάρχει και κάποια αντίσταση στο πηρούνι).
- Σουρώνω τις πατάτες και τις αφήνω λίγο να κρυώσουν μέχρι να μπορώ να τις αγγίξω.
- Τοποθετώ τις μισοβρασμένες πατάτες σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να «τσακίσουν».
- Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και σκορπίζω τα μυρωδικά.
- Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι και ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
+ There are no comments
Add yours