Το Bostock δεν είναι ένα παρασκεύασμα χωρίς ζάχαρη. Η εκτελεστική συντάκτρια Kat Craddock τίμησε τις ρίζες του γαλλικού τοστ στη Νορμανδία προσθέτοντας Calvados και βούτυρο μήλου σε αυτή τη συνταγή, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2017. Αντάλλαξε επίσης το παραδοσιακό τσουρέκι με λευκό ψωμί. Γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τον Craddock, το πιο μασώμενο ψίχουλο ενός απλού λευκού καρβελιού αντέχει – μην ανησυχείτε – ένα βαρύτερο γέμισμα.

Ώρα: 1 ώρα, 25 λεπτά

Για το frangipane:

  • 1 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 12 Tbsp. ανάλατο βούτυρο (11/2 sticks), μαλακωμένο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού. Calvados ή ρούμι με καρυκεύματα

Για το τοστ:

  • Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • 9 φέτες γάλακτος πάχους 1 ίντσας ή άλλο εμπλουτισμένο λευκό ψωμί, ελαφρώς φρυγανισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι κανέλας, αγορασμένο από το κατάστημα ή σπιτικό
  • 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μήλου, αγορασμένο από το κατάστημα ή σπιτικό
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε σε μια λεία πάστα. Περιχύνουμε τη βανίλια και το Calvados, παλλόμενα για να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα.
  2. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμάνετε στους 375 ° F. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και λαδώνουμε ελαφρά το χαρτί με αντικολλητικό σπρέι. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια κομμένα αμύγδαλα σε ένα ρηχό πιάτο.
  3. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές από τις φέτες ψωμιού με σιρόπι κανέλας. Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μήλου, ακολουθούμενο από 1/4 φλιτζάνι frangipane, πάνω από τη μία πλευρά κάθε φέτας και πιέστε αυτή την πλευρά στο πιάτο αμυγδάλων. Μεταφέρουμε, με την πλευρά αμυγδάλου, στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα αμύγδαλα και να φουσκώσει ελαφρώς το φραγκιπάνι αλλά να μαλακώσει, 18-20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

About Post Author

You May Also Like

More From Author