Τρία αστέρια Michelin για πρώτη φορά μετά από δεκαοχτώ χρόνια στο Noma

Το πιο επιδραστικό και πολυσυζητημένο εστιατόριο στο κόσμο μπαίνει από σήμερα στο πάνθεο των τριάστερων του Michelin Guide, προκαλώντας τεράστιο ντόρο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.

Γκρέμισε το διαδύκτιο χθες το βράδυ η είδηση ότι το Noma στη Κοπενγάχη έκαμψε επιτέλους τις άμυνες των επιθεωρητών του οδηγού Michelin και απέσπασε το πολυπόθητο τρίτο αστέρι για πρώτη φορά στη δεκαοκτάχρονη πορεία του.

«Το φαινομενικά αδύνατο, έχει συμβεί» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram σχολιάζοντας τη μεγάλη διάκριση, το εστιατόριο που χάρη στην άκρως πρωτοποριακή και φυσιολατρική προσέγγιση του δια χειρός Rene Retzepi και ασφαλώς στον τρόπο που την επικοινώνησε, άλλαξε τον ρουν της ιστορίας στη σύγχρονη γαστρονομία, κάνοντας τη σκανδιναβική κουζίνα γνωστή σε όλη την υφήλιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έσκασε σαν βόμβα και έκανε το γύρο του κόσμου, μια κι από ότι φαίνεται οι περισσότεροι είχαν σχεδόν αποκλείσει να γίνει κάτι τέτοιο, εφόσον δεν το κατάφεραν μέχρι σήμερα. Κι όμως, ο Michelin Guide έκανε την απόλυτη ανατροπή, στρέφοντας ταυτόχρονα και όλους τους προβολείς πάνω του.

Υπέροχα νέα!

Πηγή:fnl-guide.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours