Huracán: Ταχύρυθμα μαθήματα Νikkei γαστρονομίας στην καρδιά της Γλυφάδας

Το ολοκαίνουργιο Huracán, δίπλα στο διάσημο Blanos Bowling, αποτελεί ήδη πόλο έλξης για τους λάτρεις της κουζίνας του Περού

Huracán για τους Μάγια ήταν ο θεός των ανέμων και  των καταιγίδων. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέχθηκε το όνομά του για το ξεχωριστό εστιατόριο Νikkei κουζίνας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το θρυλικό Blanos Bowling. Στόχος του, άλλωστε, είναι να ταράξει τα νερά της εστίασης στα νότια προάστια.

Το ντεκόρ της αυλής με τα κομψά τραπεζοκαθίσματα και τις εντυπωσιακές αναρριχώμενες βουκαμβίλιες που μοιάζουν να αγκαλιάζουν με ορμή τα βράχια συναγωνίζεται σε χρώμα και αισθησιασμό τη μαξιμαλιστική διάθεση του εσωτερικού, με τα ολάνθιστα κλωνάρια κερασιάς, τους σκούρους τόνους στην επίπλωση και τον φούξια φωτισμό. Την επιμέλεια για αυτή την ιδιαίτερη διακόσμηση έχει αναλάβει ο Γιώργος Παντελούκας, ο οποίος κατορθώνει με ένα μοναδικό τρόπο να «μιλήσει» ταυτόχρονα για την ιαπωνική λιτότητα και τα περουβιανά πυροτεχνήματα.

Επικεφαλής στην κουζίνα είναι ο ταλαντούχος σεφ Θάνος Στασινός, ένας από τους πρώτους μυημένους στη γαστρονομική παράδοση της μακρινής χώρας της Λατινικής Αμερικής. Πολυταξιδεμένος και με πραγματική επαφή με τα προϊόντα και την κουλτούρα του Αμαζονίου, καταφέρνει μέσα από τη δουλειά του στο Huracán να αποδώσει, τη γνησιότητα και τη βαθιά νοστιμιά μιας κουζίνας που αποτελεί το πετυχημένο πάντρεμα της ιαπωνικής και της περουβιανής παράδοσης. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τους Ιάπωνες μετανάστες, οι οποίοι  μετοίκησαν σε αυτή τη μακρινή χώρα και κατάφεραν να παντρέψουν την φινέτσα της πατρίδας τους με τις εντάσεις του τόπου ο οποίος τους φιλοξενούσε- «Nikkei»  είναι η ιαπωνική λέξη για τον μετανάστη. Για να πούμε πάντως τα πράγματα με το όνομά τους, ο όρος «Cocina Nikkei» χρωστά την ύπαρξή του στον Περουβιανό ποιητή Rodolfo Hinostroza και τη φήμη του στον σεφ Gaston Acurio. Ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, δούλεψε σκληρά για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της πατρίδας του, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε στην καθιέρωση της περουβιανής γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

H ραχοκοκαλιά του fusion μενού του Huracán αποτελείται κλασικά από ceviche, tiraditos και τα causas, ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει παραδοσιακά τη Nikkei κουζίνα, αλλά δε λείπει ούτε το sushi, ούτε τα πολυπολιτισμικά δάνεια ακόμη κι από την ελληνική κουζίνα, καθώς ο σεφ δίνει το δικό του στίγμα σε όλα τα πιάτα. Αξίζει να δοκιμάστε όλη τη γκάμα των nigiri: το λαβράκι με κρέμα από tumbo, ένα γλυκόξινο κίτρινο φρούτο του Περού, το nigiri steak & eggs με αυγά ορτυκιού κι ελληνική τρούφα, το ανανεωμένο nigiri foie gras, καθώς και το πρωτότυπο nigiri σαρδέλας Umeboshi. Επιβάλλεται να γευτείτε το τιραντίτο παστράμι-τόνος, με wasabi, φρέσκο κρεμμύδι και σάλτσα ponzu- σουσάμι, την ολόσωστη (από άποψη μαγειρικής τεχνικής) ψητή πάπια με σάλτσα miso-τρούφα, το εξαιρετικά δημοφιλές Iberico Presa με πουρέ από οξαλίδα και σάλτσα teriyaki και τα ψητά βασιλομανίταρα με κρέμα από φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και βρασμένα σε ζωμό dashi. Αφεθείτε στην αποπλάνηση που μπορούν να σας προσφέρουν οι τραγανής κρούστας  causas με κοτόπουλο, τα άψογα  σωτέ χτένια με κρέμα ροκότο, μύδια, dashi και kimchi αγγούρι και κυρίως το υποδειγματικό τιραντίτο λαβράκι, leche de tigre και αυγοτάραχο. Η ομάδα του Θάνου Στασινού και ειδικά το δεξί του χέρι, η Βασιλική Βλάχου, υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν. Τα τρία γλυκά του καταλόγου επιμελείται με λεπτότητα ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης, με το cremeaux σοκολάτας, με σορμπέ μάνγκο, crumble κακάο και λάϊμ να κερδίζει πανηγυρικά τις εντυπώσεις.

 

Η προσεγμένη, πολυσυλλεκτική και απίστευτα ταιριαστή λίστα κρασιών φέρει την υπογραφή του έμπειρου Παντελεήμονα Μιχαλάκη, ο κατάλογος με τα κοκτέιλς αποτελείται από τις εξωτικές προτάσεις του Δημήτρη Κράσκα και στο γενικό πρόσταγμα της εξυπηρέτησης βρίσκεται η δυναμική Χριστιάνα Καρδάση, η οποία θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα στην παρθενική σας επαφή με τον θεό των Μάγια από την πρώτη στιγμή.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours