Τότε ακόμα που το Κολωνάκι έμοιαζε με περιβόλι και ο αέρας γέμιζε από τους ανθούς των λεμονιών, η Λυκόβρυση αποτελούσε σήμα κατατεθέν της γειτονιάς.

Στα τραπεζάκια της έχουν καθίσει οι πιο μεγάλες προσωπικότητες του τόπου μας, όπως ο νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης, ο οποίος εδώ έτρωγε ανελλιπώς κάθε μεσημέρι, ο Παλαμάς, ο Ελύτης, αλλά και ονόματα από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό, και δικαίως, η Λυκόβρυση θεωρείται ένα από τα πιοκλασικά στέκια των Αθηναίων, σημείο συνάντησης για τους παλιούς, που ήξεραν ότι πάντα θα έβρισκαν κάποιον γνωστό να ανταλλάξουν δυο κουβέντες.

Βέβαια η οικονομική κρίση, το 2010, έφερε πολλές ανακατατάξεις στην περιοχή κι έτσι το αγαπημένο καφέ-εστιατόριο της πλατείας, κατέβασε ρολά λόγω χρεών στον Δήμο.

«Τέλος εποχής», είπαν τότε πολλοί, με θλίψη για την εικόνα που παρουσίαζε μέχρι πρότινος το αγαπημένο τους καφέ, πιστεύοντας ότι ποτέ δεν θα ξανανοίξει.

Όταν, λοιπόν, ανακοινώθηκε το νέο ότι η Λυκόβρυση θα επαναλειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απλώς θεώρησαν ότι πρόκειται για μια νοσταλγική αναβίωση.

Το νέο, όμως, πρόσωπο του μαγαζιού στέκεται πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες, αφού πρόκειται για ένα μοντέρνο all day restaurant με τραπεζάκια έξω, μια εντυπωσιακή μπάρα στο εσωτερικό κι ένα ρετρό ασπρόμαυρο δάπεδο που παραπέμπει στην παλιά αστική Αθήνα.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η φινέτσα και η ανεπιτήδευτη απλότητα της νέας Λυκόβρυσης, που πλέον ονομάζεται «Lykovrisi Athens» έχουν κυριολεκτικά δώσει έναν καινούργιο αέρα στην πλατεία, που φαίνεται ότι ετοιμάζεται να γνωρίσει και πάλι μέρες δόξας.

 Η Λυκόβρυση, τηρώντας την παράδοσή της, ξεκινάει από τις 8: 30 το πρωί με καφέ και πρωινό, ενώ η κουζίνα αρχίζει να σερβίρει από τις 12.30 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ.

Φυσικά, εδώ μπορείτε να απολαύσετε κι ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά που έχετε τη δυνατότητα να συνοδεύσετε με ένα πλατό εκλεκτών τυριών, ή να απολαύσετε ένα κοκτέιλ το βράδυ, χαζεύοντας την κίνηση του δρόμου.

Την επιμέλεια της κουζίνας έχουν δυο μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας,ο executive σεφ Παύλος Κυριάκης (επικεφαλής σε τρία ξενοδοχεία του ομίλου Andronis, στη Σαντορίνης) και ο head σεφ, Γιώργος Ρουσσάκης, ο οποίος ήρθε από τη Γαλλία και το τριάστερο εστιατόριο της Ann Sophie Pic.

Επιμένοντας σε ένα μεσογειακό comfort food με τις ελληνικές και ιταλικές γεύσεις να πρωταγωνιστούν, έχουν στήσει ένα ευφάνταστο μενού που εντυπωσιάζει.

Από τις πρώτες ύλες μέχρι το σερβίρισμα όλα είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια, επιβεβαιώνοντας την φήμη των δημιουργών.

Ξεκινήστε με μια τάρτα σπανάκι, με διάφορα χόρτα εποχής, κατσικίσιο τυρί και τραχανά, μια δροσερή μπουράτα, με ντοματίνια σε βινεγκρέτ από πετιμέζι, ενώ υπάρχει μια πιο ελληνική παραλλαγή που έρχεται σε μια πάστα από ελιές Καλαμών.

Οι πίτσες, το ριζότο και τα ζυμαρικά φυσικά έχουν την τιμητική τους. Για όσους αγαπούν τα καυτερά, η πίτσα Diavola είναι μια εξαιρετική επιλογή, ενώ πολύ καλά είναι τα θαλασσινά fettuccine με αυγοτάραχο και αχινό, αλλά και το ριζότο με καλαμάρι, σπανάκι και  γιαούρτι.

Στα κυρίως πιάτα ενδιαφέρον έχει ο μουσακάς, με μελιτζάνα γεμιστή με ραγού μοσχαρίσιο και μπεσαμέλ κρεμμυδιού, ενώ, πολύ καλό είναι το χτένι σε πάστα από παρμεζάνα και αρωματικά με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, αλλά και η σφυρίδα με αφρό.

Στο τέλος για επιδόρπιο επιλέξετε ένα μιλφέιγ με τραγανό φύλλο, σοκολάτα και υπέροχη κρέμα τόνκα, ή ένα αξεπέραστο τιραμισού μεταξύ άλλων.

Από τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες της Λυκόβρυσης είναι και οι ειδικές βραδιές γευσιγνωσίας, όπου θα φιλοξενηθούν διακεκριμένα ονόματα της γαστρονομικής σκηνής.

Προσφάτως καλεσμένος ήταν ο Chef Hervé Deville, που έχει βραβευτεί δυο φορές με αστέρι Michelin, ο οποίος ετοίμασε ένα γκουρμέ μενού που μας άφησε άφωνους.

Κι έπεται συνέχεια!

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 5, Κολωνάκι, 2103388222

 

Πηγή:bovary.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours