Πού τρώμε τα καλύτερα hot dog στην Αθήνα

Από κλασικά «βρώμικα» μέχρι γκουρμέ εκδοχές με λουκάνικο μαύρου χοίρου ή wagyu, αυτά τα οχτώ είναι τα πιο νόστιμα και προσεγμένα hot dogs που βρίσκουμε στην Αθήνα.

Άντζελα Σταματιάδου, Μαρίνα Πετρίδου, Γεωργία Παπαστάμου

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Το «ράτσας»

Στο μαγαζί όπου βάζουν στο σάντουιτς γουρουνοπούλα είναι φυσικό οι προσδοκίες και για το hot dog να είναι ανεβασμένες. Ο επικεφαλής του Gastone Κλεομένης Ζουρνατζής κάνει τη διαφορά επιλέγοντας εδώ ένα μεστό, κρεατένιο και ζουμερό λουκάνικο μαύρου χοίρου για πρωταγωνιστή. Το απολαμβάνουμε σε αχνιστό ψωμάκι, με χειροποίητη κέτσαπ και γλυκόξινο, σπιτικό relish. Τρώγεται στο καθιστό, με μπίρα ή γιατί όχι, με ένα από τα περιποιημένα κοκτέιλ του μενού. Γ.Π.

Gastone, Πραξιτέλους 43, πλατεία Ιερού Λόχου, Τ/210-32.11.455

To καινούργιο

Η ομάδα του Τwo Doors, που έχει γίνει στέκι στoν Άλιμο για τον ωραίο καφέ του κι όχι μόνο, αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να παρουσιάσει τη δική της πρόταση street food και ζήτησε από τον σεφ Δήμο Μπαλόπουλο να βάλει ένα χεράκι στις συνταγές. Στο Between Breads, που βρίσκεται λίγα μέτρα παραπάνω, στον ίδιο δρόμο, μπορείς να πάρεις μπέργκερ ή hot dog σε πακέτο ή να σταθμεύσεις για λίγο σε ένα από τα τρία κόκκινα βαρέλια που έχουν στήσει μπροστά του στο πεζοδρόμιο. Στο ομολογουμένως πληθωρικό hot dog BB roll το λουκάνικο κλείνεται σε τροφαντό μπριός, με μια ωραία σαλάτα coleslaw, με κόκκινο και λευκό λάχανο, καρότο, σελινόριζα και μήλο Granny Smith, που έχει και λίγη, πολύ λίγη, sriracha – την κάψα δεν την νιώθεις πάντως. Από πάνω μπαίνουν μουστάρδα, μαγιονέζα και καραμελωμένο κρεμμύδι. Οι χορτοφάγοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι: εδώ θα βρουν μια εκδοχή με jack fruit. Α.Σ.

Between Breads, Δωδεκανήσου 49, Άλιμος

Το old school

Φωτο: Σοφία Παπαστράτη
Φωτο: Σοφία Παπαστράτη

Σταθερή στάση για ξενύχτηδες και όχι μόνο στη Συγγρού, στο σημείο της εξόδου για την Αμφιθέας. Η Καντίνα του κυρίου Θανάση Καββαδά βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1992 και ευαγγελίζεται ότι προσφέρει, όπως γράφει η ταμπέλα, «το καλύτερο hot-dog της Αθήνας». Μετά από πολλές δοκιμές θα λέγαμε πως ο ισχυρισμός του δεν είναι και τόσο υπερβολικός. «Βρώμικο» της παλιάς σχολής, με μαλακό ψωμάκι και λίγα, μελετημένα υλικά. Σε ψωμάκι-αφρό θα βάλει βραστό λουκάνικο, τριμμένο λάχανο-καρότο και τη μυστική του σάλτσα κρεμμυδιού. Στο τέλος όλα καλύπτονται με ένα πλούσιο στρώμα πατροπαράδοτης μαγιονέζας. Γ.Π.

Η Καντίνα στη Συγγρού, Λεωφόρος Συγγρού 338-346, Καλλιθέα, Τ/694-31.50.900

To καυτερό

Το Food Str στην Καλαμιώτου έχει ό,τι street food τραβάει η όρεξή μας ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Τα hot dogs είναι πάντα στις προτιμήσεις μας ειδικά το chili dog, που είναι πραγματικά καυτερό και αυτό το κάνει ακόμη πιο αγαπητό. Με ζουμερό χοιρινό λουκάνικο, σωστή ποσότητα μαγιονέζας, νόστιμα καραμελωμένα κρεμμύδια, τραγανές πίκλες και μπόλικο φρέσκο chili, πάντα παίρνουμε και δεύτερο! Για όσους προτιμούν πιο ήπιες γεύσεις υπάρχει και το hot dog με χοιρινό λουκάνικο, τραγανά φρέσκα λαχανικά (άσπρο λάχανο, κόκκινη πιπεριά, καρότο με soya sauce, μαγιονέζα και μουστάρδα). Το μενού περιλαμβάνει, νόστιμα value for money burger, fish and chips ακόμη και σούπα. Μ.Π.

Food Str , Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, Τ/210-32.11.003

Το μίνι/μάξι

Στο πίσω κομμάτι του ξενοδοχείου Electra Μetropolis άνοιξε πριν από λίγο καιρό το Λοbby, ένα μοντέρνο burger lounge με αυτόνομη είσοδο, που προτείνει μικρά (sliders), που μπορείτε να τα μοιραστείτε ή κανονικού μεγέθους burgers, κλασικά και πιο ασυνήθιστα, και κάποιες άλλες προτάσεις που παίζουν με την ιδέα του street food, όπως τα lobster rolls και τα hot dogs. Τα τελευταία τα δοκιμάσαμε στη χορτοφαγική εκδοχή τους, με νόστιμο λουκάνικο από τόφου, που το κλείνουν σε ψωμάκι ατμού με μουστάρδα, κέτσαπ και καραμελωμένα κρεμμύδια, θα τα βρείτε όμως και σε μια κρεατένια βερσιόν, με λουκάνικο από τη Δράμα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με κάρι και μαρμελάδα ντομάτας. Μπορείτε κάλλιστα να τα συνδυάσετε με μια μπίρα −στη λίστα του έχει πολλές ετικέτες ελληνικών μικροζυθοποιείων− ή κάποιο κοκτέιλ. Α.Σ.

Λοbby, Βουλής 30 και Απόλλωνος, Σύνταγμα, Τ/214-10.06.225

To wagyu dog

Τα προσέχουν τα υλικά τους στο Smash ‘n Bun. Για το μπιφτέκι του smash burger τους, στο μπεργκεράδικο του Κολωνακίου −το γευστικό προφίλ του οποίου έχει διαμορφώσει ο Μιχάλης Νουρλόγλου− χρησιμοποιούν dry aged μοσχάρι, ενώ προτείνουν και εκδοχές με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής. Κι αν αποφασίσεις να πάρεις hot dog, θα δεις ότι το λουκάνικο που τους το φτιάχνει ένας χασάπης από μοσχάρι wagyu, έχει ωραία κρεατένια γεύση και ιδιαίτερη παρέα: μαγιονέζα με άρωμα τρούφας, μαρμελάδα μανιταριού, σάλτσα τσένταρ και καραμελωμένο κρεμμύδι συναντιούνται στο γνωστό πατατοψωμάκι, πιο μακρόστενο στην προκειμένη. Α.Σ.

Smash ‘n Bun, Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, Τ/210-72.49.802

Το vegan

Φωτο: Άγγελος Γιωτόπουλος

Το καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να φάει βαριά για αυτό οι vegan και χορτοφαγικές λιχουδιές του Joshua Tree Cafe είναι ό,τι πρέπει. Το vegan hot dog τους είναι σκέτη νοστιμιά και παρότι γίνεται από φυτικό ψητό λουκάνικο της Beyond Meat δεν νιώθεις μεγάλη διαφορά από ένα κρεατοφαγικό. Το hot dog έρχεται σε αφράτο ψωμάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανο τουρσί, sweet chili σος, vegan mayo και σος αβοκάντο. Ταιριάζει τέλεια με τις craft μπίρες που έχουν στο μενού τους. Μ.Π.

Joshua Tree Cafe, Αναπαύσεως 13, Μετς, Τ/210-92.39.747

Στο Thess Βαο, τα bao buns λειτουργούν ως καμβάς. Τα χειροποίητα ψωμάκια ατμού του, αφράτα, μαλακά, αλλά λίγο πιο ψωμένια, πιο κυψελωτά, φιλοξενούν από ξεψαχνισμένο χοιρινό και μπέργκερ, μέχρι κολοκυθοκεφτέδες ή μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά. Σ’ αυτή τη «μαγειρική» προσέγγιση του φαγητού στο χέρι, όπως την περιγράφουν οι δημιουργοί του πολύστροφου κόνσεπτ street food που ήρθε στην Αθήνα από την Θεσσαλονίκη, το φαγητό παίζει και σε ελληνικό και σε διεθνές ταμπλό. Τα hot dogs δεν αποτελούν εξαίρεση. Υπάρχει και currywurst, με λουκάνικο Βαυαρίας, υπάρχει κι ένα που το έχουν βαφτίσει Serres style, με λουκάνικο Τζουμαγιάς, που το σερβίσουν με coleslaw και κέτσαπ με πιπεριά Φλωρίνης. Α.Σ.

Thess Bao, Περικλέους 30-32, Αθήνα, Τ/210-32.14.717

Πηγή:http://gastronomos.gr

About Post Author