Νόστιμα και οικονομικά ταβερνάκια στα Βόρεια Προάστια

Από την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία μέχρι το Μαρούσι και το Χαλάνδρι πιάνουμε τραπεζάκι σε αγαπημένα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που δεν κοστίζουν πολλά.

γράφει: Νικόλας Γεωργιακώδης 

Τα Βόρεια έχουν τη «ρετσινιά» του ακριβού, όμως – όπως και οτιδήποτε στη ζωή – αν ψάξεις, βρίσκεις.

Κι εμείς βρήκαμε αγαπημένα γευστικά στέκια στα οποία θα φας καλά, χορταστικά και νόστιμα, χωρίς να πληρώσεις πολλά.

Κατσαρίνα

Λεωφόρος Κηφισίας 311 και Π. Τσαλδάρη 43, Κηφισιά, τηλ: 2106254072

Μια αυλίτσα κρυμμένη πίσω από τη βουή της λεωφόρου Κηφισίας, «ξεχασμένη» από τότε που η Κηφισιά ήταν χωριό, απλώνει τραπεζάκια και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κρεατικών στη σχάρα και στη σούβλα, καθώς και μαγειρευτά ή ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες, από αμπελοντολμάδες και σπανακόπιτα μέχρι γαρδουμπάκια και σταβλίσιες μπριζόλες ή αφράτα μπιφτέκια. Με κρασί, υπολόγισε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 4880

Για αυτήν τη Μπεμπέκα στο Χαλάνδρι δεν είναι ανάγκη να αφήσεις τη γυναίκα που θα’λεγε και ο Μπουγάς, μπορείς να την πάρεις μαζί και να πιάσεις θέση στα τραπεζάκια της για να απολαύσεις πιάτα που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες. Στα δημοφιλή του καταλόγου είναι φυσικά οι χοντροπατάτες τραγανές με τη φλούδα τους, τρίμμα φέτα Ρούμελης και ρίγανη, η μακαρονάδα με στήθος κοτόπουλο και ανάλαφρη λευκή σάλτσα φρέσκου δυόσμου κι η τηγανιά στο πήλινο. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασάκι χύμα.

Κίτσουλας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814798

Παραδοσιακή, μαμαδίσια ταβέρνα με ιστορία δεκαετιών, ο Κίτσουλας ξέρει από καλό φαγητό και καλές τιμές. Εδώ δεν θα δοκιμάσεις πειραματικά ρεμίξ παραδοσιακών πιάτων, αλλά σούπερ μαγειρευτά που θα σου γεμίσουν το στομάχι και είναι πεντανόστιμα. Κοκκινιστό μοσχαράκι με τέλειες πατάτες τηγανιτές, εκπληκτικά ρεβίθια, πιτούλες σπιτικές, χοιρινό ή αρνάκι και φουρνιστά ημέρας περιλαμβάνονται στον απλό αλλά… ζουμερό κατάλογο. Τα συνδυάζεις με κρασί ή μπύρα, και με το ζόρι ο λογαριασμός βγαίνει 15€ το άτομο.

Πεύκα

Χαϊμαντά 34, Μαρούσι, τηλ: 210 8022371

Στα σύνορα Πεύκης και Αμαρουσίου, αυτή η εξοχική ταβέρνα σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια μέσα από τη νοσταλγική και οικογενειακή της ατμόσφαιρα.  Το μενού περιλαμβάνει τα κλασσικά μιας παραδοσιακής οικογενειακής ταβέρνας – κοντοσούβλι, εξοχικό, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. με σπεσιαλιτέ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι σούβλας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο με κρασί για ένα λουκούλειο γεύμα, με κέρασμα πορτοκαλόπιτα.

Το Κουτούκι της Κηφισιάς

Λ. Κηφισίας 308 & Κρήτης, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0780

Κουτούκι που βαστά δεκαετίες (από το 1930 για την ακρίβεια), σερβίρει στον μικρό πλην τίμιο χώρο του, αλλά και στην προστατευμένη του αυλή, νοστιμότατα μαμαδίσια πιάτα. Είναι ξακουστό για τα σαλιγκάρια, της χειροποίητες πίτες του και τα ψητά κρεατικά στη σχάρα, με αποκορύφωμα τις νοστιμότατες μπριζόλες του. Θα βρεις και κάποια ψαρικά, όπως θράψαλο γεμιστό στη σχάρα και καλαμάρι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά και αρκετά μαγειρευτά αναλόγως ημέρας, όπως το κοκοράκι με γλυκόξινη σάλτσα. Λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο, με κρασί.

Γάκιας

Ευαγγελίστριας και Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0620 3934

Σε αυτό το νεο-καφενέ της Νέας Ερυθραίας παλιό και νέο συνδυάζονται με ενδιαφέρον γευστκό αποτέλεσμα. Στον κατάλογο του θα βρεις λουκάνικο καλαμάκι Τρικάλων με σωτέ λαχανικά, χειροποίητα λουκάνικα μοσχάρι, χοιρινό με μπαχαρικά και θρούμπι, σουτζουκομεζέδες από πρόβειο κιμά, μπεκρή μεζέ, σαλάτα πράσινη με ανθότυρο, αμύγδαλο φίλε και βινεγκρέτ βατόμουρο, ενώ δυνατά παίζουν το κλασικό σαγανάκι και το καπνιστό απάκι του. Ο λογαριασμός συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων (τσίπουρο, ούζο κ.α.) στα 12-15€/ άτομο.

Selim bey

Π. Τσαλδάρη 8, Μαρούσι, τηλ: 21 1725 6790

Ο συμπαθέστατος Σελίμ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από το Μάστερ Σεφ, μας ταξιδεύει με τη γευστική του βάρκα στην Ανατολή μέσα από αυτό το όμορφα διακοσμημένο εστιατόριο. Όλα τα εκλεκτά του πιάτα είναι εδώ, λαχταριστά όπως πάντα: αφράτα και μυρωδάτα Φιστικλί, Αλιζανί και Άδανα κεμπάπ, Kirmizi biber ezmesi (ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μπαχαρικά και φέτα), συγκλονιστικό λαχματζούν, πικάντικο Suzuclu pide (φύλλο γιουφκά γεμιστό με σουτζούκι, ντομάτα και μαστιχωτό τυρί) και ασυναγώνιστο κιουνεφέ. Ο λογαριασμός με κρασί στα 20€-25€/άτομο με κέρασμα γλυκό.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author