Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο στυλ μπύρας να απολαύσετε; Η ομορφιά του μαύρου και του μαύρου είναι ότι δεν χρειάζεται να αποφασίσετε – μπορείτε να απολαύσετε δύο εντελώς διαφορετικές μπύρες στο ίδιο ποτήρι. Αυτό είναι το ποτό μπύρας με στρώσεις που βλέπετε σε μπαρ στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι.

Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι το όνομα αυτού του ποτού αναφέρεται στην ιρλανδική πολιτική, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν ισχύει. Το όνομα προέρχεται από τις δύο μπύρες που απαιτεί: μια χλωμή μπύρα (συνήθως Bass Ale, αλλά μπορεί επίσης να είναι Boulevard ή Sierra Nevada) στο κάτω μέρος και Guinness stout (ή μια παρόμοια σκούρα stout) στην κορυφή. Αυτές οι δύο μπύρες δημιουργούν τέλεια στρώματα “μαύρου και μαύρου” στο ποτήρι εάν χύνονται σωστά. Καθώς το πίνετε, τα δύο στρώματα παραμένουν χωριστά και η τελευταία γουλιά είναι το τελείως αντίθετο από το πρώτο.

Η πυκνότητα των μπύρας είναι σημαντική. Όπως με κάθε ποτό σε στρώσεις, ένα υγρό θα επιπλέει μόνο πάνω από το άλλο εάν έχει ελαφρύτερη πυκνότητα (ή ειδικό βάρος) από το υγρό στο κάτω μέρος. Επειδή οι μπύρες δεν μοιάζουν με το ποτό, μπορούν να έχουν διαφορετικές πυκνότητες, ακόμη και αν οι δύο έχουν το ίδιο στυλ. Δεν θα επιπλέουν όλοι οι stouts στην κορυφή όπως το Guinness (αν και πολλοί κάνουν) και δεν μπορούν όλοι οι χλωμοί μπίρες να αντέξουν το βάρος του Guinness με τον τρόπο που μπορεί να κάνει ένα μπάσο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το ποτό με διαφορετικές μάρκες, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε για να βρείτε επιτυχημένους συνδυασμούς.

Το άλλο βασικό συστατικό για την επιτυχία ενός μαύρου και μαύρου είναι το κουτάλι. Αυτό το ποτό έχει μεταμορφώσει πολλές βρύσες μπαρ, οι οποίες είναι συχνά διακοσμημένες με “μαύρο και μαύρισμα κουτάλι”. Λαμβάνοντας μαθήματα από πολυεπίπεδη κοκτέιλ και βολές, το μαύρο και το μαύρισμα θα λειτουργήσει μόνο με αργό, έμμεσο χύσιμο. Χύνοντας την μπύρα στο πίσω μέρος ενός κουταλιού, η ροή διακόπτεται και κατανέμεται, επιτρέποντας στα δύο υγρά να παραμείνουν ξεχωριστά καθώς ενώνονται στο ποτήρι.

Για να έχετε ένα τέλειο χύσιμο, θα πρέπει να εξασκηθείτε. Απολαύστε μερικές από αυτές τις «μπύρες πρακτικής» και αφιερώστε τον χρόνο σας τελειοποιώντας την τεχνική σας.

Συστατικά
6 ουγκιές Pale Ale μπύρα
6 ουγκιά Guinness stout μπύρα

Βήματα για να το κάνετε

1. Συγκεντρώστε τα συστατικά.

Black and tan recipe ingredients

2. Γεμίστε μια γυάλινη πίντα στα μισά με την απαλή μπύρα.

Pale ale half full in a pint glass

3. Περάστε το Guinness στην κορυφή ρίχνοντάς το αργά πάνω από το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να γεμίσετε το ποτήρι. Σερβίρετε και απολαύστε!

Guinness floated on top of pale ale to make a black and tan

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours