Το Frankie θα κάνει νόστιμη (και) τη Νέα Ερυθραία

Η οικογένεια του ομίλου nice n easy υποδέχτηκε το μικρό αδερφάκι της επιτυχημένης τρατορίας του Κολωνακίου, στα βόρεια προάστια.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ο όμιλος nice n easy υποδεχόταν στο Κολωνάκι και την οδό Σκουφά το Frankie, που σύντομα και άκρως δικαιολογημένα εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες τρατορίες της πόλης, έχοντας ως ατού του τα καλοφτιαγμένα -ιταλικής γαστρονομικής κατεύθυνσης- πιάτα του, το χαλαρό περιβάλλον και την πραγματικά value for money τιμολογιακή πολιτική. Πλέον, η οικογένεια υποδέχτηκε, εδώ και μόλις λίγα 24ωρα, το μικρό αδερφάκι του Frankie, αυτή τη φορά στα πάντοτε απαιτητικά βόρεια προάστια και τη Νέα Ερυθραία.

Το Frankie θα κάνει νόστιμη (και) τη Νέα Ερυθραία

FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 2

FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 3

Το νέο Frankie στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο επί της Χαριλάου Τρικούπη, που μάλιστα το καθιστά και το μεγαλύτερο εστιατόριο του ομίλου στην Αττική. Το ύφος στη διακόσμηση παραμένει το ίδιο, ενώ ακολουθείται πιστά η sustainable φιλοσοφία, η ιδανική αξιοποίηση άριστων πρώτων υλών και ασφαλώς παρουσιάζονται πεντανόστιμα -γνωστά  από το Frankie Κολωνακίου αλλά και καινούρια- πιάτα της ιταλικής κουζίνας που φέρουν τη σφραγίδα του σεφ Παναγιώτη Μωυσή.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι το καλοφτιαγμένο όσο και νόστιμο αρνίσιο καρέ γαλλικής κοπής με ραβιόλι από κινέζικο λάχανο pak choi, πουρέ γλυκιάς κολοκύθας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Εξίσου γευστικό και το άψογα χυλωμένο ριζότο με πράσινα σπαράγγια, προσούτο, αυγό ποσέ και πεκορίνο τρούφας. Όσον αφορά το κομμάτι των ζυμαρικών, δύσκολα θα έλεγα πως κάποιο πιάτο θα μπορούσε ποτέ να κοντράρει την καρμπονάρα του Frankie, που είναι μία από τις κορυφαίες της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής, αν όχι η καλύτερη όλων. Δοκιμάζοντας ωστόσο τα έξοχα ραβιόλι με αστακό σε σάλτσα θαλασσινών, με κρέμα αυγοτάραχου και πέρλες λεμονιού μπορώ με σιγουριά να πω ότι ο πήχης του “ενδοοικογενειακού” ανταγωνισμού νοστιμιάς έχει ανέβει κατά πολύ.

FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 4
FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 5
FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 6

Αν πάντως έπρεπε να επιλέξω αναγκαστικά ένα και μόνο πιάτο, αυτό θα ήταν η pinsa. Η pizza style πρόταση έρχεται σε σχεδόν παραλληλόγραμμο σχήμα, έχει τραγανή υφή που προέρχεται από ζύμη μακράς ωρίμανσης και διαθέτει γεύση που μένει.

FRANKIE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 7

Αγαπημένη παραλλαγή μάλλον η Amatriciana, με σάλτσα ντομάτας, καπνιστή πανσέτα, πεκορίνο, πεπεροντσίνο, προσούτο, και νεαρά φύλλα από σπανάκι, που δύσκολα θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο βρίσκονται και τα γλυκά (must taste το τιραμισού, βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα και crumble από καφέ) αλλά και τα cocktails του μπαρ, με το Aged Negroni να είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά του. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν ακόμη αρκετές προτάσεις σε vegan πιάτα, οι οποίες σταδιακά θα εμπλουτιστούν ενώ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και το brunch του Σαββατοκύριακου.


Info

Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 09:00 – 01:00.
Τηλ. 6932 495507

frankierestaurant.gr 
Facebook: Frankie (Nea Erythraia)
Instagram: frankie.restaurant

Πηγή:esquire.com.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours