Στον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι για υπέροχους δημιουργικούς μεζέδες

Ένα γκουρμέ μεζεδοπωλείο ή, για να χρησιμοποιήσουμε έναν new age όρο, ένα γαστρο-μεζεδοπωλείο με ενδιαφέρουσες γευστικές ανησυχίες (και με μια κατάφυτη αυλή) μας «τράβηξε» μέχρι το Χαλάνδρι. Και κάθε άλλο παρά το μετανιώσαμε.

Κείμενο: 

Ανηφορίζοντας προς τα βόρεια, η απαραίτητη στάση είναι στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα σε ένα μικρό στενό δρόμο που δεν τον «πιάνει» το μάτι σου, κοντά στην κεντρική πλατεία, όπου συναντάς το μεζεδοπωλείο Μυστικός Κήπος.

Αν και μετράει λίγα χρόνια ζωής, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και πλέον ο κήπος μόνο μυστικός δεν είναι, αντιθέτως αποτελεί ένα από τα μεζεδοπωλεία με τους πιο ένθερμους υποστηρικτές από όλη την Αττική και όχι άδικα. Ο Μυστικός Κήπος επιβεβαιώνει αυτό που χρόνια ακούμε, ότι όταν ένα εστιατόριο είναι καλό, η φήμη του θα εξαπλωθεί και θα κατακτήσει το κοινό του όπου και αν βρίσκεται. Όπερ και εγένετο! Διότι αν δοκιμάσεις μια φορά τις γευστικές προτάσεις του Μυστικού Κήπου θα εθιστείς και θα το επισκέπτεσαι συνέχεια

Στην είσοδο του μεζεδοπωλείου σε περιμένει ένα ζεστό καλωσόρισμα σ’ ένα χώρο φιλικό και οικείο που εκπέμπει μια γλυκιά θαλπωρή. Σε κερδίζει η λιτή διακόσμηση από πέτρα και ξύλο, ο αρμονικός συνδυασμός των γήινων χρωμάτων και το άπλετο φως που εισχωρεί από παντού. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού στο βάθος του οικήματος βρίσκεσαι μπροστά σε μια έκπληξη! Ένας όμορφος κήπος με δέντρα τα οποία πλαισιώνουν τα τραπέζια και τους καναπέδες και σε κάνουν να ξεχνιέσαι δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην εξοχή και όχι στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Αλλά το καλύτερο έπεται. Τόσο οι γευστικές προτάσεις του Μυστικού Κήπου όσο και η αισθητική των πιάτων ξεφεύγει από την κλασική έννοια του μεζεδοπωλείου καθώς παραπέμπουν περισσότερο σε γκουρμέ εστιατόριο από εκείνα που αφήνεις μια μικρή περιουσία. Και εδώ έγκειται η διαφορά. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές, οι πρώτες ύλες άριστες, τα υλικά επιλεγμένα με φροντίδα και ακρίβεια από τους ίδιους τους σεφ και οι συνδυασμοί των γεύσεων αφήνουν τον πελάτη απόλυτα ικανοποιημένο.

Κατάλογος εμπνευσμένος από διάφορα μέρη της Ελλάδας, Σίφνο, Σαντορίνη, Κομοτηνή, Άρτα, Μάνη, Κρήτη, «πειραγμένες» παραδοσιακές συνταγές με την υπογραφή των σεφ που τυγχάνει να είναι και οι ιδιοκτήτες του Μυστικού Κήπου, Δημήτρη και Σείριο.

Στα must του μαγαζιού είναι η φάβα με χέλι Άρτας και γαύρο μαρινάτος σε μπρουσκέτα με μους ταραμά, ο καβουρμάς Κομοτηνής, η τηγανιά μανιταριών με θυμάρι και λάδι τρούφας, τα αλμυρά κανταϊφάκια με παστουρμά, οι τηγανιτοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας και φυσικά το γκερεμέζι που είναι πρόβειο μαλακό τυρί με πικάντικη σάλτσα και μαρμελάδα μελιτζάνας.

Εάν θέλεις να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα κατ’οίκον ή στη δουλειά σου, ο Μυστικός Κήπος διαθέτει υπηρεσία delivery με ένα τηλεφώνημα ή on line μέσω e-food.gr και wolt.com.

Για την επίσκεψη σου στο χώρο του Μυστικού Κήπου είναι απαραίτητη η κράτηση.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours