Μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία περιμένει τους foodies στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου από τον Ιούλιο ένα μοναδικό concept στο είδος, το πασίγνωστο στα πέρατα του κόσμου «Beefbar» που αποτελεί δημιούργημα του ιδιοφυούς entrepreneur Riccardo Giraudi, άνοιξε τις πόρτες του προκαλώντας αίσθηση.

Η ιστορία αυτού του διάσημου εστιατορίου που ειδικεύεται στο κρέας, σερβίροντας μοναδικές κοπές, ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο και σε σύντομο χρονικό διάστημα  κατέκτησε τη food & beverage σκηνή του πλανήτη. Ο Riccardo Giraudi, ήθελε να φτιάξει έναν χώρο, όπου η φιλοσοφία του καλού κρέατος συναντά ασυνήθιστες διαφορετικές κοπών από όλο τον κόσμο,και  το κατάφερε και με το παραπάνω, δημιουργώντας τελικά  ένα  μοναδικό γαστρονομικό brand.

Ακολούθησαν ανάλογα μαγαζιά στο Μονακό, στο Παρίσι, στο Σαιν-Τροπέ,  στο Méribel,  στο Σάο Πάολο,  στο Χονγκ Κονγκ, στο Mexico City, στη Τουλούμ, ενώ εμείς στην Ελλάδα το γνωρίσαμε από το μυκονιάτικο στέκι του. Πλέον θα το βρείτε στο ξενοδοχείο «Four Seasons Astir Palace»- να σημειώσουμε ότι το «Βeefbar» θα λειτουργεί όλο τον χρόνο- όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια ξεχωριστή βραδιά fine dining. Τη διακόσμηση έχει αναλάβει το γραφείο interior design των Humbert & Poyet, όπως άλλωστε και αρκετά από τα υπόλοιπα Beefbars της υφηλίου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει εμπνευστεί  από ελληνικό τοπίο και τη θάλασσα. Η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν, όμως η απόλυτη πρωταγωνίστρια είναι αναμφίβολα η θέα στον Σαρωνικό.

Ο χώρος είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: στο πρώτο θα βρείτε το bar που περιλαμβάνει μια δυνατή λίστα από ποτά, cocktails και ιδιαίτερες ετικέτες κρασιών, ενώ στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω, βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα και η μεγάλη, ανοιχτή σάλα του εστιατορίου με τους άνετους καναπέδες και τα στιβαρά τραπέζια.

Φυσικά στο μενού η κρεατοφαγία αποθεώνεται, αφού η οικογένεια Giraudi θεωρείται τα τελευταία 50 χρόνια κατέχει ηγετική θέση στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη.

Executive Chef είναι ο Thierry Paludetto, με Head Chef στην Ελλάδα τον ανερχόμενο Παναγιώτη Ρέντζη. Θα βρείτε από αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Wagyu, το διάσημο Kobe Beef από την Ιαπωνία καθώς και άλλα σπάνια κρέατα και ασυνήθιστες κοπές  μαγειρεμένα σε ειδικές τεχνικές που απογειώνουν τη γεύση τους. Τα  signature πιάτα εδώ αποτελούνται από εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα στη φωτιά της σχάρας, του μπάρμπεκιου ή του wok, με επιστημονική ακρίβεια και σερβιρισμένα με το ιδανικότερο comfort food, τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας που μπορείτε να  δοκιμάσετε.

Για αρχή όμως μπορείτε να ξεκινήσετε μια κάποια από τις street food προτάσεις, που ανακάλυψε ο κοσμογυρισμένος Giraudi στα ταξίδια του με τον executive chef του Thierry Paludetto.

Από ασιατικά gyoza και bao buns μέχρι μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe ή ταρτάρ μοσχαριού & τόνου και ceviche, θα σας ταξιδέψουν στις πιο νόστιμες γωνιές του πλανήτη, ενώ οι vegetarian δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς θα βρουν εξαιρετικές επιλογές χωρίς κρέας στο Leafbar του εστιατορίου, όπως μια σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego,  μια ιδιαίτερη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, ή μια παραδοσιακή σπανακό-πιτσα.

Τέλος για επιδόρπιο, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το χειροποίητο signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος για δύο άτομα, ή μια πιο ελληνική του εκδοχή που λέγεται baglava soufflé, με φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.

Στο Beefbar Athens όλα πιάτα σερβίρονται σε σκεύη από τον γαλλικό οίκο πορσελάνης Bernardaud, που συνεργάζεται ειδικά με τον Riccardo Giraudi: ασυνήθιστα λεπτεπίλεπτα σχέδια που απεικονίζουν τα αγαπημένα emoji του ιδιοκτήτη, αλλά και νέα μοτίβα σχεδιασμένα αποκλειστικά για τα την αθηναϊκή εκδοχή του εστιατορίου, αποτυπώνονται πάνω σε λεπτή, λευκή πορσελάνη με χρυσή μπορντούρα, χαρίζοντας στο δείπνο σας έναν αέρα κομψότητας και φινέτσας.

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, 210 9670700

 Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.30-02.00

Πηγή:bovary.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours