Ο Σκοπός Ζωής στηρίζει την εκδήλωση « ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ…. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ»

Με ευαίσθητες  κεραίες απέναντι στον άνθρωπο, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό,  ο Σκοπός Ζωής στηρίζει την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2021, στις 21:00, στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Μια συμπαραγωγή με αφορμή το τελευταίο βιβλίο της Αντιδημάρχου Ισότητας – Τρίτης Ηλικίας Δέσποινα Σωτηροπούλου-Despina Sotiropoulou «Η αριστερή μου πλευρά» εκδόσεις Εκδόσεις Ινφογνώμων – Infognomon Publishers και των ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη ενάντια στη σιωπή και τη βία.  Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για την στήριξη του παραπληγικού φοιτητή  Άγγελου Λαδά.

  • Λόγω πανδημίας ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος,  όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν, παρακαλούμε να το δηλώσουν  στο email:  xanthi@skoposzois.gr ή στο τηλ. 21 3044 3768.
  • Όποιος επιθυμεί να στηρίξει αυτή την όμορφη προσπάθεια, αποκτώντας ένα βιβλίο, μπορεί να προσφέρει τη δωρεά του (minimum 10€, στο λογαριασμό του Σκοπού Ζωής με την ένδειξη “για τον Άγγελο Λαδά”). Το βιβλίο θα σας σταλεί με courier (2.60 €).

« ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ…. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ»

Η σιωπή και οι φύσεις της είναι το θέμα του εικαστικού – λογοτεχνικού performance που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Λειτουργίας – Ισότητας – Τρίτης Ηλικίας Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο της Αντιδημάρχου της και δημοσιογράφου Δέσποινας Σωτηροπούλου «Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ»  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ. Εν όψει της εκδήλωσης οι γυναίκες της τρίτης ηλικίας μετά από ενάμιση χρόνο σιωπής…. ενεργοποιούνται παραδίδοντας τα φουστάνια τους για να γίνουν έργα τέχνης στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, στις 21.00.

Πενήντα φουστάνια από τα εκατό που έχουν ήδη παραδοθεί, μετατρέπονται με ειδική τεχνική σε γλυπτά και κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου με κεντρικό θέμα τη σιωπή και τις μορφές της. Στο βιβλίο της συγγραφέως η σιωπή αποτελεί εργαλείο για συγκεκριμένο στόχο με αποτέλεσμα την ανατροπή αφού το ζητούμενο γίνεται δεδομένο. Με προσωπικό κόστος για την ηρωίδα του αλλά τι ανώδυνα ο άνθρωπος καταφέρνει;

Στις ζωές όμως, που είτε από ανασφάλεια, είτε από φόβο, είτε από φτώχεια κυριαρχεί η όποιας μορφής βία, η σιωπή λειτουργεί, ως τέρας. Ένα τέρας που καταπίνει τα θηράματά του και καταρρακώνει ψυχές και ζωές. Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές μελέτες εξαιτίας του κορωνοιού τα φαινόμενα της βίας κατά κυρίως των γυναικών, τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν επικίνδυνα. Φαινόμενο που οξύνει την ανάγκη για αφύπνιση, ευαισθητοποίηση και δράση.

Με τα μηνύματα του βιβλίου «η σιωπή γίνεται λόγος και ευθύς επανάσταση» ή «οι πράξεις στηv αθανασία μας οδηγούν. Αυτές και μόνο τη σιωπή στοιχειώνουν της ζωής» ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης, οι υπάλληλοι, οι δημότες, οι παρουσιαστές, οι εικαστικοί και η συγγραφέας συνεργούν για ένα ηχηρό προς την κοινωνία  σύνθημα «ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ».

Το βιβλίο της Αντιδημάρχου προλογίζουν ο πρώην Υπουργός και Νομικός Φώτης Κουβέλης και οι δημοσιογράφοι Σταμάτης Μαλέλης, Άλκης Πασαλίδης και Ρένα Κουβελιώτη. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Βάνα Πεφάνη. Συντονίζει ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.

Για το φαινόμενο της «Βίας κατά των Γυναικών»  μιλούν γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική κακοποίηση, η Ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Σκοπός Ζωής, Δήμητρα Χριστοπούλου, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου. 

Τραγουδά η Αναστασία Μουτσάτσου υπό τη συνοδεία της κιθάρας του Βασίλη Κετεντζόγλου και η Σοφία Βόσσου.

Τα εικαστικά έργα επί σκηνής φέρουν την υπογραφή του ζωγράφου Γιώργου Μπαρδάκα και των υπαλλήλων των ΚΑΠΗ, ενώ οι φωτογραφίες είναι της Χριστίνας Κουκούτση. 

Κι επειδή…. «ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ… ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΘΕΣΗ» η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη διάθεση των εσόδων του βιβλίου στον παραπληγικό φοιτητή  Άγγελο Λαδά που καθηλώθηκε στο κρεβάτι μετά από ηλεκτροπληξία και σήμερα ζει χάριν στη φροντίδα της μητέρας του στο Βαρθολομιό της Ηλείας.

Ο Σκοπός Ζωής στηρίζει την εκδήλωση « ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ

Info: 

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, 21:00

Κηποθέατρο Νίκαιας

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Προλογίζουν: Φώτης Κουβέλης, Σταμάτης Μαλέλης, Άλκης Πασαλίδης και                                      Ρένα  Κουβελιώτη

Αποσπάσματα: Βάνα Πεφάνη

Συντονίζει: Σάββας Καλεντερίδης

Ομιλητές: Ρένα Δούρου, Μαριέττα Γιαννάκου, Δήμητρα Χριστοπούλου

Τραγουδούν:  Αναστασία Μουτσάτσου – Σοφία Βόσσου

Κιθάρα: Bασίλης Κετεντζόγλου 

Εικαστικά: Γιώργος Μπαρδάκας

Φωτογραφία: Χριστίνα Κουκούτση

Ο Σκοπός Ζωής στηρίζει την εκδήλωση « ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙ

 

Δέσποινα Σωτηροπούλου

Η Δέσποινα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια της Αττικής.

Από το 1983 δημοσιογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ανήκει στους  εμπνευστές και πρωτεργάτες της  Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και στην πολύχρονη καριέρα της έχει διακριθεί για τα πολιτιστικά της ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Ίδρυσε και καθιέρωσε τοπικά φεστιβάλ, υπήρξε Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, παραγωγός πολιτιστικών παραστάσεων και ντοκιμαντέρ. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Σήμερα τελεί Αντιδήμαρχος Ισότητας – Τρίτης Ηλικίας.

Οι καταγραφές της σκέψης και του λόγου στα βιβλία της εστιάζουν στο ανθρώπινο χρέος για παίδευση, εκπαίδευση και συνειδητοποίηση.

«Η αριστερή μου πλευρά»  είναι το τρίτο της βιβλίο.

«Το ορκίζομαι στις ρυτίδες μου» και «Τι… είπαμε ότι είναι ο έρωτας;» κυκλοφόρησαν τα τελευταία πέντε χρόνια και βρίσκονται στην τρίτη τους έκδοση.

Τα έσοδα των βιβλίων της με την στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ διατίθενται στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours