«Τόσο κακό είναι που θέλω μια αγκαλιά;;» της Εύης Κολιαδήμα | Κυριακή 22 Μαρτίου στις 18:30

Ο «Σκοπός Ζωής» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Φιλύρα παρουσιάζουν το βιβλίο – λεύκωμα της Εύης Κολιαδήμα «Τόσο κακό είναι που θέλω μια αγκαλιά;;» την Κυριακή 22 Μαρτίου στο A Liar Man με σκοπό την αφύπνισή μας στο φλέγον ζήτημα της παιδικής κακοποίησης. Τα κακοποιημένα παιχνίδια είναι ο αλληγορικός παραλληλισμός που συνειρμικά συνδέεται με τα παιδιά και την κακομεταχείρισή τους. Έτσι μοιάζουν, παρατημένα, κακοποιημένα, παραμελημένα, «παιχνίδια» μιας χρήσης που φωνάζουν για βοήθεια. Τη δική μας βοήθεια. Όλων μας. Ακούστε αυτή τη φωνή, δείτε αυτές τις εικόνες και ενεργήστε δυναμικά. Μαζί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια μετάδοσης της αλήθειας ο «Σκοπός Ζωής» (www.skoposzois.gr).

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιβλίο της Εύης Κολιαδήμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φιλύρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο -λεύκωμα «Τόσο κακό είναι που θέλω μια αγκαλιά;;» της Εύης Κολιαδήμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φιλύρα, με φωτογραφικό υλικό του Νίκου Παπουτσάκη και πρόλογο του ψυχίατρου, ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκου Σιδέρη.

Πρόκειται για ένα τρυφερό λεύκωμα με φωτογραφίες κατεστραμμένων παιχνιδιών που σχετίζονται με την παιδική κακοποίηση.

Κάποτε, όλοι σαν παιδιά κρατήσαμε τα χέρια των γονιών μας για να περάσουμε απέναντι…στο δρόμο, στο όνειρο, στο δάκρυ, στην αγάπη, στον αγώνα για τη ζωή.

Έτσι απλά περπάτησα και ‘γω σε σκόρπιες φωτογραφίες, με «κακοποιημένα παιχνίδια». Ο συνεριμός ήταν βίαος και σχεδόν με παρέσυρε σε μια συλλογή ανθρώπινης-παιδικής απελπισίας. Κάθε εικόνα, μια φοβική σκηνή που ακόμα και αν ανοιγοκλείσουμε τα μάτια στην παρατήρηση, η ανάγκη για διάσωση είναι αδιαφανής.

Χειραπαοσκευή σας αυτό το λεύκωμα, σας καλώ συνταξιδιώτες, σε ό,τι πονάει και μικραίνει τον κόσμο μας. Ο κόσμος είναι τα παιδιά…Όσο παραμένουν απροστάτευτα, τόσο ξεμακραίνει το όραμα της ζωής…

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιβλίο της Εύης Κολιαδήμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φιλύρα

Εύη Κολιαδήμα

Η συγγραφέας Εύη Κολιαδήμα γεννήθηκε στο Κακόβατο Νομού Ηλείας το Δεκέμβριο του 1975. Στα δεκαοκτώ έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο όπου και πέρασε επιτυχώς. Δεν το ακολούθησε όμως και ταξίδεψε στην Κρήτη όπου και φοίτησε Κοινωνική Λειτουργός.

Ακολούθησε το τεταρτοετές μεταπτυχιακό στης ΘΑΣ (Θεραπεία Ανθρωπίνων Συστημάτων). Ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία, όπου και εργάστηκε για δεκαέξι χρόνια ως θεραπεύτρια στον ιδιωτικό τομέα. Δούλεψε πάνω στην εικαστική έκφραση και Ψυχοθεραπεία οικογένειας/παιδιών.

Τελευταία έκανε μετεκαπαίδευση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα της Ψυχοϊατροδικαστικής ψυχολογίας όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία. Μέλημά της ο εθελοντισμός. Ξεκίνησε από το Χαμόγελο του Παιδιού και για εννέα χρόνια παρέμεινε εκεί.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και ενεργό μέλος του    «Σκοπός Ζωής».

 

Διοργάνωση:  «Σκοπός Ζωής» (www.skoposzois.gr)

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιβλίο της Εύης Κολιαδήμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φιλύρα Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιβλίο της Εύης Κολιαδήμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φιλύρα

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ – COCKTAIL BAR & RESTAURANT -LIVE STAGE

Ημέρα Παρουσίασης:   Κυριακή 22 Μαρτίου

Ώρα: 18:30

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πληροφορίες

 

«A LIAR MAN»

Σωφρονίου 2

118 54 Γκάζι -Κεραμεικός  (50μ. Από μετρό Κεραμεικός), Αθήνα.

Facebook: https://www.facebook.com/aliarmanathens/ 

Τηλέφωνο: 21 0345 5656 

 

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours