Στίβεν Κινγκ: Ο Τραμπ είναι πιο τρομακτικός από τα μυθιστορήματα μου (vid)

Και η «πρόβλεψη» του συγγραφέα, 40 χρόνια πριν με τον ήρωα του στο «The Dead Zone», έναν «απατεώνα στο κλάδο των ακινήτων» που προέκυψε δημαγωγός.

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τι είναι τρομακτικό, αυτός είναι ο αμερικανός συγγραφέας – γνωστός διεθνώς και ως «βασιλιάς του τρόμου»- Στίβεν Κινγκ.

Σε βίντεο από το NowThisNews, ο Αμερικανός συγγραφέας απαντά στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο τρομακτικός σε σχέση με τους χαρακτήρες των μυθιστορημάτων του. «Εν συντομία, ναι, πιστεύω πως ναι. Πιστεύω ότι είναι πιο τρομακτικός» απάντησε.

Ο Κινγκ συζήτησε επίσης τις ομοιότητες μεταξύ του μυθιστορήματός του (του 1979) και της ταινίας (του 1983) «The Dead Zone» -του γνωστού θρίλερ επιστημονικής φαντασίας το οποίο  περιστρέφεται γύρω από την άνοδο ενός «απατεώνα στο κλάδο των ακινήτων» που προέκυψε δημαγωγός- και του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

«Ήμουν, κατά μία έννοια, πεισμένος ότι ήταν πιθανό να αναδυθεί ένας πολιτικός ο οποίος ήταν σε τέτοιο βαθμό εκτός του κυρίαρχου ρεύματος και τόσο πρόθυμος να πει ο,τιδήποτε για να αιχμαλωτίσει τη φαντασία των Αμερικανών» είπε ο Κινγκ για την απίστευτη «πρόβλεψη» που έκανε 40 χρόνια πριν.

Εξήγησε πως, στην αρχή, δεν έπαιρναν στα σοβαρά τον βασικό χαρακτήρα στην ιστορία του, τον Γκρεγκ Στίλσον, εξαιτίας των τεχνασμάτων τα οποία χρησιμοποιούσε στις συγκεντρώσεις του. Το πώς χρησιμοποιούσε ποδηλάτες στις συγκεντρώσεις για να «είναι σίγουρος ότι κανείς δεν τον παρενοχλεί», κάτι το οποίο φέρνει στη σκέψη τις συγκεντρώσεις του Τραμπ ακόμη και σήμερα. Και πρόσθεσε ότι δεν ήταν τόσο κάποιο προαίσθημα όσο περισσότερο μια αποτίμηση του αμερικανικού κοινού αυτό που τον έκανε να πιστέψει ότι κάποια μέρα ένας τύπος σαν τον Γκρεγκ Στίλσον θα ανέβαινε στην εξουσία.

«Ξέρω ότι ανέκαθεν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ένιωθαν μια πραγματική έλξη για κάποιον ξενόφερτο, με δεξιές πολιτικές τύπου “America First”. Κι αν αυτό θυμίζει στον κόσμο τον Τραμπ, δεν μπορώ να μετανιώσω επειδή ήταν ένας χαρακτήρας που δημιούργησα με την πένα μου. Ήταν ένα δικό μου φόβητρο, ένας δικός μου μπαμπούλας, και ποτέ δεν ήθελα στην πραγματικότητα να τον δω στην αμερικανική πολιτική σκηνή, αλλά ναι, μοιάζει ότι έχουμε Πρόεδρο των ΗΠΑ έναν Γκρεγκ Στίλσον» υπογράμμισε.

Ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. έχει γράψει περισσότερα από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, The Outsider (Ο ξένος), Εξύψωση, Ωραίες κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Όουεν Κινγκ). Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ τo 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. Το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.

Πηγή:huffingtonpost.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours