Πέθανε η συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ, Mo Hayder

Δυστυχώς, σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή η βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ Mo Hayder. Είχε διαγνωστεί τον Δεκέμβριο με τη φρικτή νόσο του κινητικού νευρώνα.

Είχαμε μεταφράσει στα ελληνικά τα 7 βιβλία της με ήρωα τον επιθεωρητή Τζακ Κάφερι.

Η Mo Hayder στα δεκαπέντε της είχε παρατήσει το σχολείο για να δουλέψει σε διάφορες δουλειές, από μπαργούμαν μέχρι φύλακας ασφαλείας, δασκάλα αγγλικών και υπεύθυνη σε club στο μακρινό Τόκιο.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Αργότερα σπούδασε κινηματογράφο στις ΗΠΑ και δημιουργική γραφή, και έγινε επαγγελματίας συγγραφέας, κερδίζοντας μεγάλη αναγνώριση με το ντεμπούτο της το “Birdman” το 2000 (στα ελληνικά «Το φονικό κελάηδισμα», εδώ μπορείτε να δείτε τα βιβλία της συγκεντρωμένα: https://www.dioptra.gr/suggrafeas/mo-hayder/).

Με τα επόμενα βιβλία της σειράς με ήρωα τον Τζακ Κάφερι, η Mo Hayder κατάφερε να αποσπάσει πολλές υποψηφιότητες και βραβεία, οι πωλήσεις της ξεπέρασαν το 1.000.000 αντίτυπα σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ μεταφέρθηκαν και στον κινηματογράφο (η βελγική ταινία έχει τίτλο «De Behandeling» και είναι πάρα πολύ καλή).Οι ιστορίες της χαρακτηρίζονταν από βίαια εγκλήματα και ρεαλιστικές, πεσιμιστικές καταστάσεις, που κάνουν τον αναγνώστη να φτάσει στα όριά του και να φιλοσοφήσει για το νόημα της ζωής.

Όταν κυκλοφορήσαμε το «Φονικό Κελάηδισμα» ήταν αρκετά τα παράπονα που είχαμε δεχτεί για τις σκληρές σκηνές του, αλλά σύντομα η Mo Hayder απέκτησε φανατικούς οπαδούς που την ακολουθούσαν πιστά σε όλα της τα βιβλία.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours