Από Γαλάτεια Παμπορίδη

ΥΛΙΚΑ

2 χ 250 γρ. ραβιόλια «Μιτσίδη» με σπανάκι και ρικότα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

125 ml λευκό κρασί

1 χ 400 γρ. συσκευασμένες ντομάτες

200 ml ντομάτα passata

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλιές μαιντανό, ψιλοκομμένο

70 γρ ελιές μαύρες

2 κουταλιές κάπαρη

200 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί για μισό λεπτό. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την passata, τη ζάχαρη, τις νιφάδες τσίλι (προαιρετικά), τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε τις ελιές και την κάπαρη.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χρησιμοποιώντας το 1/3 της σάλτσας ντομάτας, καλύπτετε τη βάση ενός κεραμικού ή γυάλινου ταψιού 20 x 30 cm. Βγάζετε ένα πακέτο (250 γρ.) ραβιόλια από την κατάψυξη και τα τοποθετείτε τα σε σειρές πάνω από τη σάλτσα. Καλύπτετε τα ραβιόλια με άλλο ένα τρίτο της σάλτσας. Πασπαλίζετε πάνω από τη μισή μοτσαρέλα. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση ραβιόλια (δεύτερη συσκευασία) και τελειώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα.

Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 30 λεπτά στους 180οC στον αέρα. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι το τυρί να ροδίσει κατά τόπους. Σερβίρετε αμέσως με μια ωραία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά.

About Post Author

You May Also Like

More From Author