Η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη και λαχταριστή. Αρκεί να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά

300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 κ.σ. μουστάρδα

1 κύβο κότας

Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.

Διαλύουμε τον κύβο μέσα στο νερό από τα ζυμαρικά και το αφήνετε και στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια, για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη από το βράσιμο των ζυμαρικών με τον κύβο κότας. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στο σκεύος με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και μαϊντανό προαιρετικά.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours