Μία συνταγή από τον Σεφ Αντώνης Νικολάου.
Συστατικά
400 γρ. (4/5 του πακέτου) σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς,
25-30 μικρές καραβίδες,
12-15 γυαλιστερές,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
4 κουταλιές λευκό κρασί,
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη, σε φετάκια,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
Αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Βράζετε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και το αλατίζετε. Μόλις κοχλάσει, ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και τα ψήνετε για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε για να μην κολλήσουν.
Λίγο προτού ψηθούν, ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και μαραίνετε μέσα το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις καραβίδες και τις γυαλιστερές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Τις σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την πιπερίτσα. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι για να δημιουργηθεί αρκετός ατμός για 2-3 λεπτά και να ανοίξουν οι γυαλιστερές.
Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.Στραγγίζετε τα μακαρόνια και όπως είναι ζεστά τα προσθέτετε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα μακαρόνια την κρέμα.Βάζετε τα μακαρόνια σε πιατέλα, ή τα μοιράζετε σε 4 πιάτα και τοποθετείτε από πάνω τις γυαλιστερές και τις καραβίδες. Τα σερβίρετε αμέσως.