Απόστολος Γκλέτσος στο ανανεωμένo ΟPEN, κλείδωσε η επιστροφή Σεργουλόπουλου στη μικρή οθόνη

Οι Αυγουστιάτικες πρεμιέρες του Open, η επιστροφή του Απόστολου Γκλέτσου στην κωμωδία, το παρασκήνιο πίσω απ’ την επιλογή του διδύμου Σεργουλόπουλου – Μελιτά στην ΕΡΤ και οι τελικές αλλαγές στην ενημέρωση της Δημόσιας Τηλεόρασης

Tίποτα δεν ταράζει τα ήρεμα νερά της TV εν μέσω Δεκαπενταύγουστου καθώς στελέχη και παρουσιαστές διανύουν τις τελευταίες τους ημέρες σε νησιά, παραθεριστικά θέρετρα και παραλίες. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στις θέσεις τους ή στα νέα τους πόστα τη Δευτέρα 22 Αυγούστου οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη της σεζόν στους περισσότερους σταθμούς. Όχι στο Open όπου η ψυχαγωγία θα κάνει κοινή έναρξη με την ενημέρωση και οι πάντες επιστρέφουν στην Παιανία την Τετάρτη 17 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ξεκινά η σεζόν για τη Μπέτυ Μαγγίρα που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το Ανοιχτό Κανάλι για μια ακόμη σεζόν. Ελάχιστες οι αλλαγές στην ομάδα της εκπομπής μεταξύ των οποίων η προσθήκη στο πάνελ του Παναγιώτη Χατζηδάκη. Μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί στο περιεχόμενο, στις συνεντεύξεις, αλλά και σε νέες ενότητες. Την ίδια μέρα στις 14.00 αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος του «Κάτι τρέχει με τη Μάριον». Οι αδυναμίες από την προηγούμενη σεζόν έχουν εντοπιστεί. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι αλλαγές εστιάζονται στη σκαλέτα της εκπομπής. Υπήρχε η σκέψη η εκπομπή της Mάριον Μιχελιδάκη να μετακινηθεί λίγο αργότερα ωστόσο αποφασίστηκε να μείνει ως έχει καθώς αμέσως μετά θα ξεκινά η νέα εκπομπή με την Ίνα Ταράντου «Εμείς» χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας της.

Η επιστροφή του Γκλέτσου στην TV με κωμωδία

Μένουμε στην Παιανία όπου το κανάλι μετά τις περσινές όχι και τόσο επιτυχημένες απόπειρες στο κομμάτι της μυθοπλασίας επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα με τρεις σειρές: Η πρώτη είναι η συνέχεια του «Κόκκινου Ποταμιού» του Μανούσου Μανουσάκη, η δεύτερη είναι η δραματική σειρά εποχής «Έρωτας Φυγάς» με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950 ενώ η τρίτη μια σύγχρονη κωμωδία του Βασίλη Θωμόπουλου με τίτλο «Η δική μας οικογένεια». Μεταξύ των πρωταγωνιστών και ο Απόστολος Γκλέτσος που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην κωμωδία. Ο ηθοποιός είχε πολλές προτάσεις για δραματικές σειρές επέλεξε όμως τελικά να κάνει κάτι διαφορετικό. Το ίδιο θα κάνει άλλωστε τη σεζόν που ξεκινά και στο θέατρο με κωμωδία του Τσέχωφ σε κεντρική σκηνή της Αθήνας. Ο στόχος στο Open είναι διψήφιο ποσοστό για τις νέες σειρές ή εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό να είναι και οι τρεις σειρές κοντά στο διψήφιο. Ο ανταγωνισμός άλλωστε στο πεδίο αυτό θα είναι φέτος τεράστιος με περισσότερες από 35 σειρές σε ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια.

«Κλείδωσε» το δίδυμο Σεργουλόπουλος – Μελιτά στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1

Πολλά τα ονόματα που ακούστηκαν για την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1 που αλλάζει φυσιογνωμία μετά από δεκαετίες καθώς από το φθινόπωρο η ενημέρωση δίνει τη σκυτάλη στην ψυχαγωγία στο δίωρο 10.00 – 12.00. Μεταξύ των μνηστήρων ήταν η Ιωάννα Μαλέσκου, ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Ναταλί Κάκκαβα, αλλά και η Ρούλα Κορομηλά η οποία κάποια στιγμή είχε προβάδισμα όμως η «είδηση» της υποψηφιότητας τελικά την «έκαψε». Ίσως βέβαια όπως υποστηρίζουν κάποιοι εντός Ραδιομεγάρου εσκεμμένα να έγινε η συγκεκριμένη διαρροή ώστε να «μετρηθούν» αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντως με την εν λόγω φημολογία το Twitter διχάστηκε με κάποιους να ενθουσιάζονται και άλλους να κάνουν λόγο για επιστροφή στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση ο κύβος ερρίφθη και την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1 αναλαμβάνει ο Φώτης Σεργουλόπουλος έχοντας στο πλευρό του την Τζένη Μελιτά. Από πέρσι και ενώ συμμετείχε στην κωμωδία της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει με εκπομπή και τότε οι συζητήσεις που είχαν γίνει αφορούσαν late night εκπομπή. Τελικά ο παρουσιαστής μετά από 19 χρόνια επιστρέφει στην πρωινή ζώνη καθώς η σεζόν 2002 – 2003 ήταν η τελευταία του στην πρωινή ζώνη του Mega μαζί με την Μαρία Μπακοδήμου στο «Σαν στο σπίτι σας». Όσον αφορά στη Τζένη Μελιτά η παρουσία της πέρσι στην «Κυψέλη» της ΕΡΤ2 άφησε θετικές εντυπώσεις και έτσι αποφασίστηκε να της δοθεί η θέση της συμπαρουσιάστριας του Φώτη. Πολλές κλασσικές ενότητες θα υπάρχουν στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 όχι όμως ζώδια…

Το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1

Η ΕΡΤ1 μειώνει τις ώρες του ενημερωτικού της προγράμματος καθώς πλέον θα υπάρχει και το ΕΡΤNEWS ωστόσο παραμένει ο πυλώνας της ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης. Την πρωινή ενημερωτική εκπομπή που θα ξεκινά στις 06.00 και θα ολοκληρώνεται στις 10.00 αναλαμβάνουν η Χριστίνα Βίδου και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος ενώ ο Δημήτρης Κοτταρίδης μετακινείται στην ίδια ζώνη τα πρωινά του Σαββατοκύριακου έχοντας στο πλευρό του πιθανότατα τη δημοσιογράφο Νίνα Κασσιμάτη. Στο πρώτο δελτίο ειδήσεων στις 12.00 θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν η Αλεξάνδρα Δουβαρά ενώ αυτό των 15.00 θα παρουσιάζει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η οποία μετακινείται από το κεντρικό δελτίο και ταυτόχρονα αναλαμβάνει και προϊστάμενη των ενημερωτικών εκπομπών. Το δελτίο των 18.00 καταργείται ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων παραμένει στις 21.00 με παρουσιαστές από Δευτέρα έως Πέμπτη τον Γιώργο Κουβαρά και Παρασκευή έως Κυριακή τον Απόστολο Μαγγηριάδη. Οι δύο δημοσιογράφοι θα έχουν ενημερωτικές εκπομπές και στη late night ζώνη της ΕΡΤ1 αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Ελληνικών σειρών. Τέλος καταργείται και η μετάδοση του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων τα μεσάνυχτα. Η ΕΡΤ ήταν το μόνο κανάλι που διατηρούσε το δελτίο καθώς η μετάδοσή του έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από τα ιδιωτικά κανάλια.

Πηγή:reader.gr

About Post Author