Ελαφρύ γλυκό για το Πάσχα: Ο λόγος για το ραβανί, το πιο δροσερό γλυκό για μετά το αρνάκι!
Ένα γλυκό αγαπημένο στην Ελλάδα αλλά και την Τουρκία. Σιροπιαστό και αφράτο, θυμίζει ανάλαφρο κέικ με τους κόκκους του σιμιγδαλιού να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Ο λόγος για το ραβανί, το πιο δροσερό γλυκό για μετά το αρνάκι!
Τι θα χρειαστούμε
Για ταψί διαμέτρου 40 εκ.
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού αλεύρι
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 μπέκιν
1 βανίλια
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κανέλα
2-3 γαρύφαλλα
Πώς θα το κάνουμε
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά μετά από το σημείο που αρχίζει ο βρασμός και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά και μετά τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Μέσα στο ταψί, ούτε μπολ δεν λερώνουμε!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά αλλά εξαρτάται από το φούρνο και από την διάμετρο του ταψιού. Γι΄αυτό όταν ροδίσει κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας για σιγουριά και το βγάζουμε.
Όταν το βγάλουμε το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και την επόμενη μέρα το κόβουμε.
Για το πάχος που έχει το ρεβανί της φωτογραφίας χρειάζεται ταψί διαμέτρου 40 εκ. Αν το θέλετε πιο ψηλό πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρότερης διαμέτρου ταψί αλλά γενικά το ρεβανί δεν πρέπει να είναι ψηλό και φουσκωμένο σαν κέικ.
Πηγή:alphafreepress.gr