Τα noodles είναι βασική τροφή σε πολλούς πολιτισμούς. Είναι κατασκευασμένα από ζυμάρι που δεν περιέχει διογκωτικές ύλες και γίνεται επίπεδο και κόβεται σε μία από τις ποικίλες μορφές. Παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού και σταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη noodles που παρασκευάζονται από φασόλια. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ μία χρήση των noodles που δεν ήξερες.
Τι γίνεται όταν συνδυάζουμε τα noodles με κιμά;
Η παρακάτω συνταγή είναι μια μείξη της ασιατικής κουζίνας με τα σπιτικά μακαρόνια με κιμά.
Υλικά
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη μαζί με το κρεμμύδι
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού balsamico
- 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε ίδιες λωρίδες με την πιπεριά
- 2 μικρά πακέτα noodles
- ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Στύβουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και ανακατεύουμε τα υγρά του με τη soy sauce και το ξίδι. Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε και σπάμε μέχρι να χάσει τα υγρά του και να αρχίσει να καβουρδίζεται.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 2´-3΄. Προσθέτουμε το μείγμα soy sauce-ξίδι και ζουμί από κρεμμύδι και καραμελώνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βάζουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15´20΄.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμύδι και τις πιπεριές, αλλά να μείνουν τραγανές. Ρίχνουμε 1 κούπα νερό στον κιμά, τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα noodles. Βράζουμε για 5΄ ανακατεύοντας πού και πού και σερβίρουμε σκέτα, ή με μια καλή τριμμένη γραβιέρα.
Πηγή: olivemagazine.gr
+ There are no comments
Add yours