Ένα αραβικό κέικ που σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε
Τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι
Απαραίτητα προϊόντα:
Για την κρέμα:
5 αυγά
800 ml φρέσκου γάλακτος
1 βανίλια
200 g ζάχαρης
Για το μείγμα κέικ:
1 αυγό
100 ml φρέσκου γάλακτος
100 ml λάδι
100 g ζάχαρης
100 γραμμάρια αλεύρι
1 μπεικιν παουντερ
2,3 κουταλιές κακάο
Για καραμέλα
2,3 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πρώτα, καραμελώστε τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ στη φωτιά, αφήνοντάς την να λιώσει χωρίς ανακατεμα και ανακινήστε απαλά το τηγάνι με στροβιλισμένες κινήσεις μέχρι να διαλυθεί πλήρως και πάρτε ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
Ρίξτε την τελική καραμέλα σε μια φόρμα κέικ και ξανά με οι στροβιλισμένες κινήσεις να καλύψει το κάτω μέρος.
Αφήστε να κρυώσει λιγο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φτιάχνουμε το μείγμα κρέμας χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ.Προσθέστε το γάλα σε ένα λεπτό ρεύμα, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε.
Στραγγίξτε το έτοιμο μείγμα και ρίξτε το στην ήδη κρύα καραμέλα.
Προετοιμάστε το μείγμα κέικ χτυπώντας το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτοντας διαδοχικά τα άλλα υλικά.
Ρίξτε ομοιόμορφα απευθείας πάνω στην κρέμα, χωρίς ανακάτεμα.
Κατά το ψήσιμο, το μείγμα κέικ θα διανεμηθεί και θα εμφανιστεί.
Τοποθετήστε προσεκτικά τη φόρμα σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό και να φτάσει στο κέντρο της φόρμας απ έξω.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
Αφού την βγάλουμε, αφήστε το να κρυώσει εντελώς όπως είναι στο νερό.
Στη συνέχεια, βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο, μαζί με το νερό στο μπολ.
(Αυτό διάβασα στη συνταγή και το ακολουθώ πάντα)
Την επόμενη μέρα παίρνουμε τη φόρμα από το νερό και την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε κατάλληλο δίσκο, ποτίζοντάς την με την καραμέλα που παραμένει στη φόρμα.
Πηγή:xrysoskoufaki.gr
+ There are no comments
Add yours