Ένα θαλασσινό γιουβέτσι που αναδεικνύεται από τη νοστιμιά των θαλασσινών, αρωματισμένο από τις πιπεριές και τα φρέσκα μυρωδικά. Θρεπτικό και ωφέλιμο για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους αποφεύγουν το κρέας.
Τι θα χρειαστούμε…
- 500 γρ. καλαμαράκια ή θράψαλα
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
- 50 ml ούζο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξουμε…
Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λωρίδες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να αρχίσει να μαλακώνει. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε κι αυτές για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε να γυαλίσει. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε 2,5 φλιτζάνια ζεστό νερό για κάθε φλιτζάνι κριθαράκι. Ρίχνουμε τον κύβο, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι και το κριθαράκι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα ζουμάκια του και να μελώσει.
Καλή επιτυχία!
Νανά
cookeatup.com
+ There are no comments
Add yours