Προετοιμασία:
10 λεπτά
Μάγειρας:
25 λεπτά
Καλή ώρα:
30 λεπτά
Σύνολο:
65 λεπτά
Μερίδες:
12 μερίδες

Το Pig Pickin ‘Cake (επίσης γνωστό ως Mandarin Orange Cake) είναι ένα αστείο όνομα για ένα πραγματικά νόστιμο επιδόρπιο. Αυτό το κλασικό Southern διαθέτει ένα πορτοκαλί κέικ και ένα ελαφρύ, δροσιστικό παγωμένο ανανά. Το κέικ παίρνει το μοναδικό του όνομα από το “pig pickin”, μια παράδοση νότιου μπάρμπεκιου. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων, ένας ολόκληρος χοίρος ψήνεται και είναι το επίκεντρο μιας μεγάλης κοινοτικής γιορτής. Εκτός από τον ψητό χοίρο, σερβίρονται πολλά πλευρικά πιάτα και το γεύμα τελειώνει συχνά με αυτό το εμβληματικό πορτοκαλί κέικ μανταρινιού με παγωμένο ανανά. Παρόλο που η συνταγή έχει εξαπλωθεί πολύ πέρα ​​από το Νότο και τώρα σερβίρεται σε κάθε περίσταση και όχι μόνο χοίρος, το πολύχρωμο όνομα παραμένει. Μερικές φορές είναι επίσης γνωστό ως Florida Sunshine Cake.

Εάν δεν είστε λάτρης των κέικ που παρασκευάζονται με μείγμα κέικ σε κουτί, μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική έκδοση αυτού του επιδόρπιου με την αγαπημένη σας συνταγή κίτρινου κέικ – απλώς προσθέστε μανταρίνια πριν από το ψήσιμο και μην ξεχάσετε το εμβληματικό παγωτό ανανά .

Αυτό το κέικ είναι καλύτερο μετά την ψύξη στο ψυγείο για μία ή δύο ώρες και θα διατηρηθεί για έως και μια εβδομάδα. Κάντε το μπροστά (ακόμη και μία ή δύο μέρες) και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα.

Συστατικά

1 (18 oz.) Κουτί κίτρινο κέικ μείγμα
1 (11 ουγκιές) μπορεί να μανταρινιά πορτοκάλια (με χυμό)
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 (9 ουγκιές) δοχείο κατεψυγμένο σαντιγί (ξεπαγμένο)
1 (8 ουγκιές) μπορεί να θρυμματιστεί ανανάς (με χυμό)
1 (3,4 ουγκιές) κουτί με πουτίγκα βανίλιας

Βήματα για να το κάνετε

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Γράσο και αλεύρι σε τρία τηγάνια των 9 ιντσών.

2. Σε ένα μπολ ανάμιξης, συνδυάστε το μείγμα κέικ, μανταρίνια, χυμό πορτοκάλι μανταρινιού, αυγά και λάδι. Χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά με ηλεκτρικό μίξερ.

3. Ρίξτε μια ομοιόμορφη ποσότητα κτυπήματος σε κάθε ένα από τα έτοιμα τηγάνια και ψήστε για 20 έως 25 λεπτά, ή έως ότου ο ελεγκτής κέικ βγει καθαρός. Ψύξτε τα κέικ στα τηγάνια για 5 λεπτά πριν βγείτε προσεκτικά τα κέικ. Τελειώστε την ψύξη σε σχάρες καλωδίων.

4. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το σαντιγί, ανανά, χυμό ανανά και ξηρό πουτίγκα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά. Χωρίστε το πάγωμα σε 4 μέρη.

5. Παγετός το πάνω μέρος του κάτω στρώματος με το 1/4 του παγώματος. Προσθέστε το επόμενο στρώμα και παγώστε το πάνω μέρος με το 1/4 του παγώματος. Προσθέστε το επάνω στρώμα κέικ και παγώστε την κορυφή και τις πλευρές με το υπόλοιπο πάγωμα.

6. Κρατήστε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το πάγωμα είναι ευαίσθητο και θα μαλακώσει και θα λιώσει εάν μείνει έξω από το ψυγείο. Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, να καλυφθεί, για έως και μία εβδομάδα.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours