O Δημήτρης Κατριβέσης που αποφάσισε να φτιάξει το δικό του «Thama» στην Τήνο.
Μιλάμε, καταρχάς, για ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, με υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά και μυστηριώδεις διαδρομές που σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις. Μην περιοριστείτε μόνο στο λιμάνι και μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, αν δεν κάνετε τον γύρο του νησιού, που αποκλείεται να μην σας μαγέψει.
Στα Κιόνια, που βρίσκονται πολύ κοντά στη Χώρα, και συγκεκριμένα εκεί που άλλοτε ήταν η «Φάρμα Μπράλου» θα βρείτε το νέο γαστρονομικό spot του Κατριβέση, που αναμειγνύει την ελληνική παράδοση με γεύσεις εξωτικές και έθνικ που αγαπάει ο γνωστός σεφ.
Η πανδημία μπορεί να καθυστέρησε κάπως τα σχέδια του, όμως, πλέον, όλα έχουν πάρει το δρόμο τους -άλλωστε το νησί είναι συνυφασμένο με τα θαύματα.
Σύμμαχός του σε αυτό το πρότζεκτ είναι η σύζυγός του, Μαριάντα Πιέριδη, που έχει αναλάβει να κάνει γνωστή την φιλοσοφία του εστιατορίου, ενώ, είναι επίσης υπεύθυνη για την ισορροπία και την ευεξία της ομάδας.
Με επιρροές από το Περού και το Μεξικό, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Άπω Ανατολή ο Κατριβέσης εμπνέεται συνταγές άκρως καλοκαιρινές, φτιαγμένες από εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες αποθεώνοντας το «tradinnovation» (tradition + innovation), μια τάση στη μαγειρική που παντρεύει την παράδοση με την καινοτομία.
Η ελληνική γεύση και κουλτούρα μένουν αναλλοίωτες σε κάθε πιάτο, μιας και ο σεφ αναφέρει πως θέλει να «διατηρήσει την αγνότητα και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας και να παρουσιάσει ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία».
Το μενού θα είναι αυστηρώς εποχιακό και την πρώτο λόγο θα έχουν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, που ο Κατριβέσης θα προμηθεύεται από καΐκια του νησιού, αλλά και τα τοπικά προϊόντα της Τήνου που όλοι ξέρουμε πως απλώς δεν παίζονται.
Ένα μενού που, όπως ο ίδιος λέει, «βρίσκεται σε αρμονία με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις».
Η χρήση της ανοικτής φωτιάς κυριαρχεί στον κατάλογο, που αποτελείται από διαφορετικά πιάτα για να μοιράζονται οι καλεσμένοι, ένας τρόπος φαγητού που είναι συνυφασμένος με την Ελληνική κουλτούρα».
Γι’ αυτό τα περισσότερα πιάτα είναι φτιαγμένα για δυο άτομα, εξυπηρετώντας τη λογική του sharing. Η ομάδα του «Thama» προτείνει πάντως να ξεκινήσετε με κάποια ορεκτικά και στη συνέχεια να μοιραστείτε δυο με τρία πιάτα ανά άτομο.
Εναλλακτικά, όμως, μπορείτε και να επιλέξετε το μενού γευσιγνωσίας, που αποτελείται από οκτώ στάδια. Αν το διαλέξετε δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο πέρα από το αφεθείτε στα αγαπημένα του σεφ και να γνωρίσετε τα μυστικά της κουζίνας του.
Στο τέλος, μπορείτε να κλείσετε με ένα αμαρτωλό επιδόρπιο, όπως σοκολατόπιτα με οργανική μαύρη σοκολάτα, μιλφέιγ καψαλισμένης Βανίλιας, χαλβά με ελληνικό καφέ και σαντιγί σοκολάτας ή ψητό Cheesecake με μαλαθούνι (παραδοσιακό τυρί της Τήνου) και σούπερ χειροποίητα παγωτά, ενώ στην μπάρα θα βρείτε και εκλεπτυσμένα κοκτέιλ για να συνοδεύσετε το δείπνο σας ή να τα απολαύσετε σκέτα, χαζεύοντας τη θέα.
Το «Τhama» άλλωστε, αγαπά την μεσογειακή διατροφή, όχι μόνο ως κουζίνα αλλά επίσης και ως τρόπο ζωής: τα τελετουργικά του γεύματος, ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα και η σωστή άσκηση γίνονται ένα σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος, που θα κάνει αξέχαστες τις διακοπές σας.
Λεωφ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος, 22830 29021
Πηγή:bovary.gr
+ There are no comments
Add yours