Διαβάζεις, συνταγή για τονοσαλάτα, και σκέφτεσαι σιγά, τι να θέλει μια τονοσαλάτα! Η δική μου αγαπημένη περιέχει ζυμαρικά, κόκκινα, φασόλια, καπνιστό τόνο, αβοκάντο, καλαμπόκι, πολλά μυρωδικά και είναι φανταστική, το λένε όσοι την έχουν δοκιμάσει!
Την τονοσαλάτα με ζυμαρικά την φτιάχνω πολύ συχνά τα καλοκαιρινά βράδια, καλώ τους φίλους μου και τρώμε μια τεράστια γαβάθα, την αγαπούν ακόμη και οι πιο “διστακτικοί” ουρανίσκοι.
Δες το βίντεο και παρακάτω θα διαβάσεις τα πάντα για την καλύτερη τονοσαλάτα που παίρνει 10 με τόνο!
Όπως είδες η συνταγή είναι “πλούσια” ξεχειλίζει υλικά και βέβαια ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι θέλει στη σαλάτα του αλλά για μένα αυτό το combo είναι κορυφαίο.
Ο τόνος και τα ζυμαρικά
Ανάμεσα στον τόνο σε λάδι ή νερό να διαλέξεις καπνιστό τόνο, σε λάδι ή νερό δεν έχει σημασία, ο καπνιστός τόνος θα δώσει στη σαλάτα σου όλη του τη νοστιμιά και αυτό αρκεί.
Τα ζυμαρικά δεν γίνεται να είναι κάτι άλλο πέρα από το τριβελάκι, αυτό το ζυμαρικό έχει “φτιαχτεί” για την τονοσαλάτα, μη δοκιμάσεις κάτι άλλο!
Κόκκινα φασόλια-αβοκάντο-καλαμπόκι-πιπεριά
Αξεπέραστος συνδυασμός για μια τέτοιου είδους σαλάτα, τα κόκκινα φασόλια, το βουτυράτο αβοκάντο, η αψιά πιπεριά-τσίλι και το “γλυκό” καλαμπόκι ταιριάζουν μοναδικά, δε μπορώ να φανταστώ καλύτερο συνδυασμό!
Βάλε μυρωδικά
Τι να είναι άραγε μια σαλάτα δίχως μυρωδικά; Βάλε όσα μπορείς και όσα έχεις φρέσκα στη γλάστρα σου, τα μυρωδικά θα απογειώσουν τη σαλάτα, ακόμη και αν δε βάλεις καθόλου το dressing.
Το dressing
Ναι, δεν έχω χειρότερο από μια τονοσαλάτα που “κολυμπάει” στη λιπαρότητα της μαγιονέζας, θεωρώ πως αυτό το dressing με το γιαούρτι, και μάλιστα σε μικρή ποσότητα, ίσα-ίσα είναι ιδανικό.
Την τονοσαλάτα αυτή την είχα φτιάξει στη βάφτιση της κόρης μου, περίπου τέτοιο καιρό και μαζί με τα σουτζουκάκια από ρεβύθια ήταν το highlight του μπουφέ.
Δοκίμασε την κρατώντας τα βασικά που σου γράφω παραπάνω και για τα άλλα “παίξε” όπως θες!
Συνταγή για εύκολη τονοσαλάτα με καπνιστό τόνο, ζυμαρικά και κόκκινα φασόλια
Κατηγορία Συνταγής: Σαλάτες, Ζυμαρικά, Γεύμα σε 30′, Όσπρια, Υγιεινές Συνταγές, Party, Food Video
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά
Για τη σαλάτα
250 γρ. ζυμαρικά
300 γρ. καπνιστό τόνο
200 γρ. κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ
50 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
1 τσίλι
5 ντοματίνια
1 πορτοκαλί πιπεριά
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (κόλιανδρο, βασιλικό, άνηθο)
1 αβοκάντο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing
30ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό από 1 μοσχολέμονο
Χυμό από 1 λεμόνι
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
2. Ταυτόχρονα στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το τσίλι και τα ντοματίνια στη μέση.
3. Ετοιμάζουμε το dressing αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
4. Προσθέτουμε στη σαλάτα, ψιλοκομμένο το αβοκάντο και τον τόνο, περιχύνουμε με το dressing ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Μπορούμε τη σαλάτα να την αφήσουμε στο ψυγείο ώστε να την σερβίρουμε δροσερή
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε dressing μπορούμε να το παραλείψουμε, με μια βινεγκρέτ από τους χυμούς και το ελαιόλαδο θα είναι το ίδιο νόστιμη
+ There are no comments
Add yours