Υλικά
½ κιλό φράουλες κομμένες στα δύο
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
¾ του κουταλιού του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
ελάχιστο αλάτι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τις φράουλες, τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και τα πολτοποιούμε. Παίρνουμε το μισό από τον πουρέ της φράουλας και το μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ της φράουλας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3 έως 6 ώρες. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Το μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη.
+ There are no comments
Add yours