Το παρακάτω είναι η κλασική συνταγή pappardelle al cinghiale, χαρακτηριστική της Τοσκάνης. Διαθέτει ένα αγριογούρουνο μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί, λαχανικά ρίζας και μπαχαρικά, σιγοβρασμένο σε σάλτσα με βάση την ντομάτα με λαχανικά και περισσότερο κρασί, δημιουργώντας ένα πλούσιο ραγού. Το ραγού σερβίρεται παραδοσιακά με ζυμαρικά παπαρδέλες και μπορεί να συμπληρωθεί με τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano.

Συστατικά

4 μερίδες

500 ml (2 φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας) κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση Chianti

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 παϊδάκι σέλερι

3 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κλωναράκι μαϊντανό

Γαρίφαλο

μούρα αρκεύθου

500γρ (1,1 λίβρες) αγριογούρουνο

ΓΙΑ ΤΟ RAGU

αγριογούρουνο, από τη μαρινάδα

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 παϊδάκι σέλερι

240 ml (1 φλιτζάνι) κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση Chianti

400g πουρέ ντομάτας

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι, για γεύση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ

500γρ παπαρδέλες

Parmigiano-Reggiano, τριμμένο, αν θέλετε

Ετοιμασία

Βήμα 1/8

.Ξεκινήστε κόβοντας το κρέας αγριογούρουνου σε κομμάτια και τοποθετώντας τα σε ένα τηγάνι.

Βήμα 2/8

Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, σκόρδο, καρότο, κρεμμύδι και σέλινο. Αφού προσθέσουμε αυτά τα υλικά, καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Βήμα 3/8

Μετά την περίοδο μαριναρίσματος, ελέγξτε το κρέας και τη μαρινάδα του. Στραγγίζουμε καλά τη μαρινάδα και κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 4/8

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Βήμα 5/8

Προχωρώντας στο κύριο μέρος της συνταγής, πάρτε το μαριναρισμένο κρέας αγριογούρουνου, κόψτε το περισσότερο αν χρειαστεί και στη συνέχεια ροδίστε το σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα. Μετά το καφέ, ρίξτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση Chianti.

Βήμα 6/8

Τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τον πουρέ ντομάτας μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 ώρες.

Βήμα 7/8

Τέλος, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό. Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, στραγγίστε τα.

Βήμα 8/8

.Συνδυάστε τα ζυμαρικά με την παρασκευασμένη σάλτσα αγριογούρουνου. Εάν θέλετε, συμπληρώστε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.

About Post Author

You May Also Like

More From Author