Δοκιμάστε ένα ξεχωριστό, χρωματιστό πιλάφι σε μια συνταγή που μας έρχεται από τη Βραζιλία. Μια γευστική επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό.
Συστατικά
- 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
- 1 Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 2 φλ. νερό
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι μέσα σε τρυπητό με άφθονο κρύο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στη μαργαρίνη για 1΄-2΄ περίπου, προσέχοντας να μη μαυρίσει.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και την ντομάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3΄ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε στο σκεύος το τεμάχιο του Knorr “Σπιτικού” ζωμού και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.