Δοκιμάστε ένα ξεχωριστό, χρωματιστό πιλάφι σε μια συνταγή που μας έρχεται από τη Βραζιλία. Μια γευστική επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει και σαν συνοδευτικό.

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. νερό

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι μέσα σε τρυπητό με άφθονο κρύο νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στη μαργαρίνη για 1΄-2΄ περίπου, προσέχοντας να μη μαυρίσει.
  3. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και την ντομάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3΄ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίχνουμε στο σκεύος το τεμάχιο του Knorr “Σπιτικού” ζωμού και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.

About Post Author

You May Also Like

More From Author