Από την Ιταλία… με αγάπη, ο Τάσος Αντωνίου σερβίρει την πιο light πανακότα με μέλι που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Ελαφριά πανακότα με μέλι από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.

Υλικά

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος light
400 γραμμ. γάλα με 1 5% λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
6 μικρά φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
Μέλι και φρούτα της αρεσκείας σας για σερβίρισμα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 4 κ.γλ. μέλι και τη βανίλια και αφήνετε να βράσουν.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, στύβετε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα προσθέτετε στο ζεστό μείγμα. Αποσύρετε αμέσως από την φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μαρίζ για να λιώσει η ζελατίνη.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ για να αρχίσει να κρυώνει. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 30-40 λεπτά. Ισομοιράζετε το μείγμα σε ποτηράκια ή το ρίχνετε όλο σε φόρμες για κέικ που έχετε καλύψει με μεμβράνη.

Βάζετε στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Η πανακότα σερβίρεται κρύα. Μπορείτε να συνοδεύσετε με φρούτα ή με λίγο μέλι και καρύδια (προαιρετικά).

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours