Η δίτροχη τρέλα που είπαν Lark Streamliner (vid)

Μια ηλεκτρική υπερβολή αποφασισμένη να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας

Το παγκόσμιο ρεκόρ στην επικράτεια της ταχύτητας αποτελεί άγιο δισκοπότηρο για κάθε νέα τεχνολογία και η ηλεκτροκίνηση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ακόμα και με τα αστρονομικά σημερινά νούμερα, ο άνθρωπος συνεχίζει να πιέζει τα κατασκευαστικά όρια αποζητώντας συνεχώς υψηλότερες επιδόσεις στον χώρο των χιλιομέτρων/ώρα, λες και είναι γραμμένο στο DNA του.

Κι αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και ο πρώην πρωταθλητής του BMX, Shea Nyquist, φτιάχνοντας τη δική του ηλεκτρική μηχανή, να σπάσει το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας στον κόσμο του streamliner. Και σκοπεύει να το κάνει με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 200 kW (268 άλογα).

Η Lark Streamliner με το τεράστιο μεταξόνιο για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες ζυγίζει κάπου 770 κιλά, με τα πρώτα νούμερα να είναι αρκούντως δηλωτικά για τον σκοπό που έχει φτιαχτεί. Η μηχανή έπιασε στα (ανεπίσημα) δοκιμαστικά τα 130 χλμ/ώρα με το γκάζι κλειδωμένο μόλις στο 10%, καθώς είχε στο νου του στην ισορροπία.

Ο Nyquist πρέπει φυσικά να μάθει να κουμαντάρει αυτό το πράμα, καθώς ακόμα και για έναν αθλητή συνηθισμένο να ισορροπεί σε δύο τροχούς, η καβάλα αυτού του πράγματος δεν είναι παίξε-γέλασε. «Σαν να πρέπει να ισορροπήσω ένα μολύβι στο δάχτυλό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδρυτής της εταιρίας, σχεδιαστής της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας και αναβάτης, ο Nyquist θέλει να φέρει την πολυετή πείρα του στην επικράτεια της αεροδυναμικής σε αυτό που αγαπάει περισσότερο από καθετί άλλο: την καταραμένη ταχύτητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει μια τρελή ιδέα ή που φτιάχνει μια ηλεκτρική μηχανή, είναι όμως πιο αποφασισμένος από ποτέ να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας στους δύο τροχούς. Και όσο αισιόδοξος χρειάζεται για να αναμετρηθεί με το Bonneville.

Πηγή:news.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours