Ρουμανία: Απίστευτες εικόνες στα νοσοκομεία – Ασθενείς με κορονοϊό λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητα

Τρομακτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ρουμανία, η οποία καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς από κορονοϊό, με το σύστημα υγείας της να έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού.

Η Ρουμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο σαρωτικό κύμα κορονοϊού καταγράφοντας καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς. Χθες, μάλιστα σημείωσε αρνητικό ρεκόρ με 591 θανάτους.

Τα νοσοκομεία της Ρουμανίας δέχονται ασφυκτική πίεση με τη χώρα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εικόνες που δημοσιεύονται στο realitatea.net από το νοσοκομείο στην επαρχία Μπουαζάου και έχουν γίνει viral είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί.

Όπως θα δείτε, ασθενείς με κορονοϊό λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους έξω από το νοσοκομείο, καθώς οι κλίνες είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ άλλοι δέχονται τις πρώτες βοήθειες μέσα στα ασθενοφόρα που είναι σταθμευμένα απ΄έξω. «Έχουμε 182 κλίνες για Covid περιστατικά και 17 στις ΜΕΘ και ήδη νοσηλεύονται 242 ασθενείς», αναφέρει στο ρουμάνικο Μέσο ενημέρωσης η μάνατζερ του νοσοκομείο Claudiu Damian.

Τραγική η κατάσταση στη Ρουμανία

Η κ. Αθηνά, Ελληνίδα που μένει και διαθέτει κατάστημα εστίασης στο Βουκουρέστι αναφέρει στο Newsbomb.gr πως η Ρουμανία βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες φάσης της πανδημίας. «Έχει εμβολιαστεί μόλις το 30% του πληθυσμού, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Αν και ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά έξω, ωστόσο φοβάται. Εγώ που διαθέτω κατάστημα δέχομαι μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί, αλλά η έξαρση των κρουσμάτων και οι νεκροί είναι τόσοι πολλοί που είμαι πολύ προσεκτική». Σχολιάζοντας τις εικόνες που κυκλοφορούν από το νοσοκομείο της πόλης Μπουζάου, η κυρία Αθηνά τόνισε πως αν και δεν τα έχει δει προς το παρόν στο Βουκουρέστι, ωστόσο φοβάται ότι πολύ σύντομα οι εικόνες αυτές θα καταγράφονται και στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours