Μαρία Τζομπανάκη: Η Κρήτη, ο Σασμός και η βεντέτα στην οικογένειά της πριν από 32 χρόνια

Η Κρητικιά ηθοποιός αποκάλυψε ότι πριν από 32 χρόνια έκανε τον σασμό σε μία βεντέτα που απειλούσε να ξεκινήσει για την οικογένεια της

Η Μαρία Τζομπανάκη επέστρεψε τηλεοπτικά σε μία δραματική σειρά με την Κρήτη σε πρώτο πλάνο και με ένα ρόλο βασισμένο στην δεσποτική φιγούρα της κρητικής μάνας που αγαπά, ματώνει και θεριεύει για την οικογένεια της.

Γέννημα θρέμμα της κρητικής γης, η Μαρία Τζομπανάκη αποκαλύπτει πως και η δική της οικογένεια, έζησε την αιματοβαμμένη παράδοση, το σασμό, τη συμφιλίωση και μάλιστα εις διπλούν. Πώς η ίδια κατάφερε στο παρά ένα να τερματίσει μια βεντέτα που μόλις ξεκινούσε.

Η κρητική βεντέτα, ζωντανεύει στους τηλεοπτικούς δέκτες και μέσα από το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, ο «Σασμός» κερδίζει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή με μία είσοδο άκρως δυναμική.

Πολλά από τα γυρίσματα της σειράς έγιναν μέσα στο καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της Δυτικής Κρήτης, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της, με φόντο το σενάριο που αποτυπώνει τον ατέρμονο κύκλο του αίματος, την εκδίκηση και το μίσος.

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η δύναμη της αγάπης, αλλά και το μεγαλείο της συμφιλίωσης μέσα από τον πολυπόθητο σασμό.

Τηλεοπτικός σύντροφός της, ο Ηρακλειώτης ηθοποιός, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, που με την ερμηνεία του εξέπληξε ευχάριστα.

Στον «Σασμό», η Μαρία Τζομπανάκη συμπρωταγωνιστεί με τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, ο οποίος υποδύεται τον τηλεοπτικό γιο της, Αστέρη, κάτι πολύ ιδιαίτερο  και ξεχωριστό για την ίδια.

Η Καλλιόπη Σταματάκη , έδειξε από τα πρώτα κιόλας επεισόδια πως είναι μία ηρωίδα που κάθε της συναίσθημα έχει υπερβολή. Αγαπά πολύ , μισεί από τα βάθη της ψυχής της. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τις πτυχές του ιδιαίτερου χαρακτήρα της να ξεδιπλώνονται , όπως εξήγησε η Μαρία Τζομπανάκη.

Στις 13 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με επίκεντρο το μεγαλειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Πάντα ανήσυχη και πιστή στον πολιτισμό η Μαρία Τζομπανάκη, θα συμμετέχει, και τραγουδώντας, σε μία παράσταση με άρωμα Κρήτης, στις 13 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή με αφετηρία την αρχέγονη, βυζαντινοπρεπή μουσική της Κρήτης και την αποτύπωση της στο  συγκλονιστικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη με την συμμετοχή του Βασίλη Σκουλά και πολλών άλλων τραγουδοποιών.

Με επίκεντρο το μεγαλειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη, εμπνευσμένο από τη βυζαντινή μουσική παράδοση και τη μουσική και πνευματική κληρονομιά της Κρήτης, η συναυλία παρουσιάζει ένα αριστουργηματικό ψηφιδωτό ήχων που θα ενώσει τον χρόνο, τις πηγές της Μουσικής Ελληνικότητας με το παρών της ελληνικής μουσικής.

Πηγή:neakriti.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours