Κριτική: «Δεσποινίς Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς γράφει για την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, που ανεβαίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Σύλλογος Φίλων Μουσικής, με τους Αγγελική Λάμπρη, Ιάκωβο Μυλωνά και Αμαλία Κλημοπούλου.

“Λαγνεία, εξουσία, πάθος, προδοσία. Η κόρη του κόμη. Ο υπηρέτης του πατέρα της. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Κάποιος θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα.  Η πάλη των τάξεων και των φύλων σ’ ένα υπέροχο έργο.

Μια παράσταση που βουτάει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και ξεσκεπάζει κάθε αδυναμία. Ο έρωτας δεν υπάρχει σα συναίσθημα αλλά μόνο σαν πράξη. Τα συναισθήματα οδηγούν στην ήττα, οδηγούν στη συντριβή. Ποιος θα νικήσει; Ποιος θα καταστραφεί;

Ένας καθρέφτης που θα σπάσει μόλις ζητήσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι και σου επιτρέπουν!”

Με αυτά τα λόγια κάνουν το ύφος ακριβώς των τριών χαρακτήρων. Είναι τρία πρόσωπα που σου δίνουν την ευκαιρία να αναλογισθείς το θέμα που προσπαθείς και δεν ξέρεις ποιο είναι. Γιατί η μεν φτωχή κοπέλα, που υπομένει τα πάντα, ζει σε ένα μαγικό κόσμο. Πάνω σε όλα βρίσκεται ο Θεός και έτσι ζει στον κόσμο της. Η έξοχη ηθοποιός Αμαλία Κλημοπούλου, δίνει ακριβώς αυτό που ζητάει.Τα δίνει όλα για να πάρει τον άνδρα της αλλά ζει σε ενα όνειρο και η πραγματικότα είναι τελείως διαφορετική. Δίνει ένα ξεχωριστό ύφος με τα τραγούδια του και υπέροχο σε αυτό το στιλ.

Η Αγγελική Λάμπρη είναι η γυναίκα που θέλει τους άνδρες να πέφτουν στα πόδια της. Ομως η πραγματότητα είναι διαφορετική από όσα συμβαίνουν.Είναι μια γυναίκα που σταδιακά βγάζει την αλήθεια.Έχει φοβερές ανακατάξεις στην δική του πορεία και από την κορυφή πέφτει στο μηδέν.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς είναι άψογος στον ρόλο του. Είναι ο άνθρωπος που γίνεται ανάμεσα στη ζωή τους. Ζει σε ένα όνειρο που του δίνει την ευκαιρία να φαντάζεται ένα άλλο μέρος. Η πραγματικότητα όμως τον κάνει να προσγειώνεται απότομα. Οι τρελές βραδιές και το σεξ κάθε στιγμή μεταβάλλονται αμέσως.Δεν υπάρχει πλέον το ταξίδι για να πάνε στην Ιταλία.Εκείνη τη στιγμή έρχεται η φωνή του αφεντικού και όλα αλλάζουν. Σε ένα λεπτό μόνο είναι ικανό να αλλάξουν όλα και να γυρίσουν στην βασική μορφή.Μόνο που η κυρία δεν αντέχει αυτό το τέλος και έτσι βάζει το τέλος της.

Μετάφραση- διασκευή- Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Νικολουδάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη ΄β: Χρυσούλα Καραπιπέρη 

Ζωντανή μουσική, πιάνο, τραγούδι: Αμαλία Κλημοπούλου

Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Νικολουδάκη , Ιάκωβος Μυλωνάς

Κίνηση-Χορογραφίες: Πάνος Χαλκιάς

Φωτισμοί: Ιάκωβος Μυλωνάς

Χειριστής φωτισμού: Άρης Πλάκα

Φωτογραφίες-Τρέιλερ:  Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Παίζουν: Αγγελική Λάμπρη, Ιάκωβος Μυλωνάς, Αμαλία Κλημοπούλου

About Post Author