Χειμερινά Θέατρα: 65% πληρότητα και μάσκες ζητά η Επιτροπή

Παρά την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δοθεί στα θέατρα πληρότητα 75% όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής εμμένουν στο ότι η πληρότητα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 65% της δυναμικότητας των αιθουσών και μάλιστα με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.

Από στιγμή σε στιγμή θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κλειστών θεατρικών αιθουσών, μετά και τις ισχυρές πιέσεις από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό χώρο.

Την ώρα που οι περισσότεροι θίασοι είναι ήδη σε διαδικασία προβών καθώς η σεζόν αρχίζει επίσημα αρχές Οκτωβρίου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων μόλις έδωσε στο αρμόδιο υπουργείο τις τελικές οδηγίες για τον τρόπο που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα θέατρα το φετινό δύσκολο χειμώνα.

Παράλληλα, ισχυρή πρόταση των εμπειρογνωμόνων είναι να μην γίνεται διάλειμμα για την αποφυγή συνωστισμού των θεατών.

Χειμερινά Θέατρα: 65% πληρότητα και μάσκες ζητά η Επιτροπή

Τα θέατρα, εκτός από πληρότητα 65%, θα είναι υποχρεωμένα τα τηρούν μια σειρά μέτρων προφύλαξης.

Καθημερινές απολυμάνσεις, τήρηση αποστάσεων εντός της αίθουσας αλλά και κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού καθώς και μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των καλλιτεχνών στη σκηνή και του τεχνικού προσωπικού.

«Αγκάθι» προς διαβούλευση παραμένει αν η κυβέρνηση θα επιδοτήσει με κάποιο τρόπο όλα αυτά τα έξοδα που θα προκύψουν για τους θεατρικούς επιχειρηματίες αλλά και πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεργία στον κλάδο καθώς τα περισσότερα θέατρα οδηγούνται μοιραία σε ολιγοπρόσωπες παραστάσεις χαμηλού προυπολογισμού.

Οι επαγγελματίες στο χώρο του θεάτρου αναμένουν με αγωνία τις τελικές οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού για να μπορέσουν να δουν αν και πως θα ετοιμάσουν όλα όσα σχεδιάζουν για τη νέα σεζόν που ανοίγει αυλαία σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σας θυμίζουμε τις μέχρι στιγμής παραστάσεις του χειμώνα 2020-2021. Αλλά και την ενημέρωση του προηγούμενου άρθρου μας.

Πηγή:youfly.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.