Αρκετές παραστάσεις κάνουν περιοδεία στην Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι. Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας δεν εμπόδισαν το θέατρο να ξεκινήσει πάλι να μας προσφέρει στιγμές απόλαυσης. Ας δούμε, λοιπόν, λίγο πιο αναλυτικά πέντε παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε, σεβόμενοι πάντα όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

Ξεκινάμε από το Εθνικό Θέατρο και τους Πέρσες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Στην τραγωδία του Αισχύλου, δεν πρωταγωνιστούν οι Αθηναίοι, αλλά οι αντίπαλοί τους οι Πέρσες. Η άφιξη του αγγελιαφόρου επιβεβαιώνει το κακό: ο περσικός στρατός εξοντώθηκε. Οι Έλληνες νίκησαν. Η αφήγηση της ήττας των Περσών οδηγεί στην λεπτομερή περιγραφή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τη φυγή του Ξέρξη και την τύχη του υπόλοιπου στρατού, που προσπάθησε να επιστρέψει μέσω της ξηράς.

www.n-t.gr

Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Αργύρης Πανταζάρας, Αργύρης Ξάφης, Νίκος Καραθάνος. Χορός: Β. Αθανασόπουλος, Κ. Γαβαλάς, Μ. Θεοφάνους, Σ. Κυριαζόπουλος, Α. Μαγγόνας, Λ. Μαλκότσης, Δ. Παπανικολάου, Γ. Περλέγκας, Α. Φάις. Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Λεπτομέρειες για τους επόμενους σταθμούς της παράστασης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.

www.n-t.gr

Μια ακόμα παράσταση του Εθνικού είναι και η Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Η ιστορία του έργου του Αριστοφάνη είναι γνωστή. Οι γυναίκες αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο, χρησιμοποιώντας ως όπλο τη σεξουαλική αποχή.

Πρωταγωνιστούν: Β. Βολιώτη, Σ. Γουλιώτη, Δ. Δαυίδ, Σ. Ιακωβίδης, Γ. Κότσιφας, Ν. Μαϊστράλη, Ε. Νικολάου, Α. Οικονόμου, Β. Σταυροπούλου, Ν. Ψαρράς. Λεπτομέρειες για τους επόμενους σταθμούς της παράστασης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επέλεξε για το  καλοκαίρι του 2020 με τους  Όρνιθες, τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα. Δύο Αθηναίοι επιζητούν να φτιάξουν την ιδανική δημοκρατική πολιτεία μεταξύ ουρανού και γης, απογοητευμένοι από τη διαφθορά που επικρατεί στην πόλη τους.

www.ntng.gr

Πρωταγωνιστούν:  Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Χριστίνα Ζαχάρωφ, Στεφανία Ζώρα, Ήριννα Κεραμίδα, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Κολοβός, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μάρα Μαλγαρινού, Τατιάνα Μελίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Περικλής Σιούντας, Κατερίνα Σισίννι, Βασίλης Σπυρόπουλος, Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Ιώβη Φραγκάτου, Ταξιάρχης Χάνος. Λεπτομέρειες για τους επόμενους σταθμούς της παράστασης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και ο Ένκε Φεζολλάρι παρουσιάζουν Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου. Η παράσταση έχει σαν βάση λόγους και διαγγέλματα, που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες στιγμές της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Οι λόγοι αυτοί, που μας παραδόθηκαν από Θουκυδίδη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Αρριανό, Διόδωρο και Σικελιώτη, γίνεται μια αφορμή για μια ιστορική αναζήτηση  με επίκεντρο τον Άνθρωπο-Πολίτης, την αρετή, τη συμμετοχή στα κοινά και την ανάγκη για συλλογικότητα.

Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Κλείνουμε με την επιθεώρηση Μένουμε… ταπί, του Δημήτρη Χαλιώτη, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου. Η επιθεώρηση παίζεται στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού και σχολιάζει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση με βιτριολικό χιούμορ, χορό και τραγούδι.

www.athinorama.gr

Ερμηνεύουν: Ελ. Γερασιμίδου, Αντ. Ξένος, Αγγ. Ξένου, Ανδρ. Βελέντζας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως τις 30/8.

Πηγή:maxmag.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours