Η ανατρεπτική μαύρη κωμωδία από τον Φεβρουάριο στο θέατρο Altera Pars.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η βραβευμένη από την Unesco Σοφία Καζαντζιάν, η οποία έχοντας παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία δουλειά της για τον Τσέχο συγγραφέα τον περασμένο Ιανουάριο στη γενέτειρά του, την Πράγα, δημιουργεί την πιο καφκική κωμωδία που έγινε ποτέ! Γέλιο και συγκίνηση μαζί και ερμηνείες που ακροβατούν μεταξύ λογικού και παράλογου ταξιδεύοντας το θεατή στον ατμοσφαιρικό κόσμο του ιδιοφυούς συγγραφέα, Φραντς Κάφκα. 

Ο Κάφκα διάβαζε τα έργα του ως κωμωδίες. Εσύ; Για πρώτη φορά, ζωντανεύουν επί σκηνής 16 πρόσωπα από το σύνολο του έργου του (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα κ.α.) αλλά και στιγμές από τη ζωή του, οι οποίες δεν έχουν έρθει ποτέ στο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

Η παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού “Αθήνα”, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραλόγου, το οποίο διοργανώνουν και επιμελούνται καλλιτεχνικά η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου.

“Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα” στο θέατρο Altera Pars

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, έχοντας διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργούν μία μοναδική παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται επίσης οι παραστάσεις της ομάδας της Σοφίας Καζαντζιάν La Familia, “Στα ίχνη του Αλμπέρ Καμύ” (1/2/2020) για τον Αλμπέρ Καμύ, και “Τα άνθη του Κακού” (2/2/2020) του Σαρλ Μπωντλαίρ. 

“Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα” στο θέατρο Altera Pars

“Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα” στο θέατρο Altera Pars

“Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα”

ΘΕΑΤΡΟ ALTERA PARS

8, 9, 15 & 16 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Πάνος Βουτσινάς, Βαλεντίνο Βαλάσης, Ακριβή Μαλισσόβα, Στυλιάνα Περατικού

Σκηνοθεσία/Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Ιορδάνου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης

Ηχοληψία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος

Φωτογραφία: Κατερίνα Σβορώνου

Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Αλεξάνδρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μελπομένη Φιλίππου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Προπώληση: 12€ viva.gr https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-altera-pars/sto-myalo-tou-frants-kafka/

 

Ταμείο: 15€ 

 

Ειδικές προσφορές για γκρουπ άνω των 15 ατόμων /

Τηλέφωνο επικοινωνίας/Κρατήσεις: 6974876024

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours