«Λαίδη Μάκβεθ» στο Θέατρο Βαφείο, με την Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αθανίτη

Μετά την «Μήδεια», ο Δημήτρης Αθανίτης γράφει και σκηνοθετεί μια απολύτως πρωτότυπη εκδοχή από το αριστούργημα του Σαίξπηρ «Μάκβεθ», μια εκδοχή που εστιάζει στο μυθικό ζευγάρι.

Έρωτας και πάθος για εξουσία στην πιο ακραία σχέση που έχει υπάρξει, σε μια παράσταση που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον θεατή και ταυτόγχρονα μεταφέρει το ύψος μιας τραγωδίας. Μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει μια αυθεντική θεατρική εμπειρία.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ / ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΒΕΘ

μόνο για 4 παραστάσεις 21 Απριλίου με 12 Μαίου

κάθε Παρασκευή 9.00 μμ

Λαίδη Μάκβεθ

Κείμενο | σκηνοθεσία Δημήτρης Αθανίτης

Σχεδιασμός φωτισμών Στέλλα Κάλτσου

Μουσική, σκηνικά, κοστούμια Δημήτρης Αθανίτης

Παίζουν:

Ιφιγένεια Θεοχαρίδη

Γιώργος Λουράκης, Μορφέας Παπουτσάκης

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Η «Λαίδη Μάκβεθ» είναι ουσιαστικά ένα καινούργιο έργο που φωτίζει αποκλειστικά τα δύο αρχετυπικά κεντρικά πρόσωπα, δύο πρόσωπα παθιασμένα για έρωτα και εξουσία. Δύο πρόσωπα που δεν θα διστάσουν να φτάσουν στον φόνο.

Ταυτόγχρονα όμως, πρόκειται για ένα πληγωμένο ζευγάρι, που προσπαθεί απεγνωσμένα να κατακτήσει το μέλλον. Ένα μέλλον που έχει ήδη οριστικά, χάσει. Και με πλήρη επίγνωση αυτής της απώλειας, οπλίζονται με δύναμη και κυνισμό καθώς δοκιμάζουν να διεκδικήσουν τα πάντα. Ότι θεωρούν ότι τους ανήκει. Όμως μέσα τους είναι αγνοί. Και θα εναντιωθούν μόνοι στον εαυτό τους. Και γι αυτό ακριβώς, καθόλου τυχαία, επιλέγω να εμπιστευτώ τους δύο βασικούς ρόλους, σε νέους ηθοποιούς.

Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής

Κωνσταντινουπόλεως κ Αγ. Όρους 16, μετρό Κεραμεικόςκρατήσεις 210-36 24 894 τηλ. θεάτρου, 210-34 25 637

About Post Author