Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Το καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, «ΕΡΜΙΟΝΗ» θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Υπόγειο) από την Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Στάικου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 17 Οκτωβρίου.

Η Ερμιόνη βρίσκεται για πρώτη φορά στη θέση του κεντρικού προσώπου μια και την γνωρίζαμε έως σήμερα στον μύθο του Τρωικού πολέμου σαν δευτερεύουσα ηρωίδα. Κόρη του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης, εκφράζει την αέναη μάχη της γυναίκας για ελευθερία και χειραφέτηση, όμως προσκρούει στα ανυπέρβλητα εμπόδια της αντίπαλης πλευράς, που παρουσιάζονται με τη μορφή της πατρικής εξουσίας και προστασίας, της ερωτικής εξουσίας και των εφήμερων γυναικείων συμφερόντων. Την Ερμιόνη περιστοιχίζει η Χρυσόθεμις, η αδιάφορη και ουδέτερη γυναίκα που αποφεύγει πάντα οποιαδήποτε σύγκρουση και διαρκώς νίπτει τας χείρας της. Ο Μενέλαος με τη μορφή του παντοδύναμου άνδρα, που καταλήγει να είναι θύμα της πραγματικής και υποτιθέμενης δύναμής του. Τη μυθική αυτή τριάδα συμπληρώνει η Κλεόνη, τροφός και παιδαγωγός του Λακεδαιμονιακού ανακτόρου, η οποία ως καλή ή κακή μοίρα κινεί τα νήματα και σκηνοθετεί κατά βούλησιν τη ζωή και το πεπρωμένο των επιφανών της κυρίων. 

Ένα παιχνίδι χωρίς όρια που τελειώνει με το τέλος της ζωής.

Ήρωες και φαντάσματα ηρώων, επεισόδια και αντικατοπτρισμοί επεισοδίων από το πεδίο των μαχών και κυρίως από το παρασκήνιο του Τρωικού Πολέμου, ιδεώδες περιβάλλον για την αναζήτηση της θεατρικότητας. Οι πιο αρχέγονες αλλά και σύγχρονες όψεις της θεατρικότητας συνυπάρχουν για να προβάλλουν τα επιμέρους στοιχεία αυτής της θεατρικότητας (μεταμφιέσεις, μεταμορφώσεις, ανατροπές, εκπλήξεις κτλ.), συμβάλλουν στην γένεση του παιχνιδιού, αναγκαίας συνθήκης του θεάτρου, της ζωής και της ιστορίας. 

Ανδρέας Στάικος    

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Στάικος

Σκηνικά: Λίλη Πεζανού

Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος 

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης

Κίνηση: Κάτια Σαβράμη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Trailer: Φοίβος Σαμαρτζής

Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Σαράντης

Παίζουν:

Νίκος Νίκας, Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Αιμιλία Μηλιού

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της, που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: 

https://www.ticketservices.gr/event/ermioni-mcf/

https://tickets.mcf.gr/event/ermioni-mcf/

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author