Εργαστήρι σχεδιασμού θεατρικών φωτισμών| Διδάσκει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη| Διατίθεται και online| Το εργαστήρι φωτισμών

Το εργαστήρι θεάτρου Καταπactή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει εργαστήρι σσχεδιασμού θεατρικών φωτισμών, σε συνεργασία με την καταξιωμέρνη lighting designer Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους και σε όλους όσοι θέλουν να μυηθούν στη μαγεία του φωτισμού στις παραστατικές τέχνες. 

Τα μαθήματα είναι ένας συνδυασμός θεωρητικών μαθημάτων, παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων που έχει φωτίσει η διδάσκουσα και επισκέψεων σε προμηθευτές φωτιστικών σωμάτων με σκοπό την γνωριμία και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον εξοπλισμό. Οι συμμετέχοντες καλούνται επίσης να γνωρίσουν και τις άλλες ειδικότητες που απαιτούνται για να ανέβει μαι παράσταση, παρακολουθώντας εισηγήσεις των δασκάλων των τμημάτων υποκριτικής και σκηνογραφίας.

Μετά το Πάσχα το τμήμα χωρίζεται σε ομάδες, η καθεμία από τις οποίες θα αναλάβει των φωτιστικό σχεδιασμό ενός από τα τέσσερα που θα ανεβάσει η Καταπactή στα τέλη Ιουνίου. Τα έργα θα ανέβουν σε σκηνοθεσία των δασκάλων υποκριτικής Σωτήρη Δούβρη, Μαρίας Ζερβού και Χρυσούλας Παπαδοπούλου και με τη συνεργασία των μαθητών των τμημάτων υποκριτικής, σκηνογραφίας και θεατρικής γραφής, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους.  

 

Στα μαθήματα θα αναλυθούν οι παρακάτω κατηγορίες

 

1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΦΩΣ

  1. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΡΑΣΗΣ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΩΤΟΣ – ΟΡΑΤΟ ΦΑΣΜΑ

3.ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ – ΣΚΗΝΗ – ΟΦΘΑΛΜΟΣ

  1. ΑΡΧΕΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
  2. EΜΨΥΧΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
  3. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  4. ΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
  5. ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ. VISUAL EFFECTS KAI FILTERS
  6. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIGHTING DESIGN. ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ: Α) ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ , Β) TO ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΙΔΟΣ
  7. LIGHTING PLOT- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
  8. Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ), ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΩΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ
  1. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ: ΆΠΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΕΡΧΟΛΝΤ

 

info

-Meet the trainner  στις 12/2/2021 (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

-από 19/2/2021 και κάθε Παρασκευή 19:00-22:00

-κόστος συμμετοχής 65€/ μήνα (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

-early bird: για εγγραφές πριν τις 12/2/2021τα δίδακτρα για όλους τους μήνες θα είναι 60€

-διατίθεται και online μέσω της πλατφόρμας “Zoom”

-πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: info@katapacti.gr – 2168096448

-διοργάνωση: εργαστήρι θεάτρου Καταπactή www.katapacti.gr

-δες το trailer μας στο youtube: https://youtu.be/nuwx9muodAk

 

Σύντομο βιογραφικό Κατερίνας Μαραγκουδάκη

Σχεδίασε τους φωτισμούς για περισσότερες από πεντακόσιες θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παράλληλα εργάστηκε ως διευθύντρια φωτογραφίας σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, θεατρικά βίντεο και διαφημίσεις. Ανέλαβε το σχεδιασμό φωτισμών της Τελετής Λήξης της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. 

Από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Διεύθυνσης Φωτογραφίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του New York College της Αθήνας, ενώ δίνει συστηματικά διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστημιακές και θεατρικές σχολές. Έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το Διεθνές Βραβείο Φεστιβάλ Λονδίνου Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας για την ταινία «Guilt», το Βραβείο Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας για την τηλεοπτική σειρά «Η συκοφαντία του αίματος», του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και  του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας για την ταινία «Πριν το τέλος του κόσμου», του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, καθώς και 4 φορές των Θεατρικών βραβείων Aθηνοράματος.

Μερικές από τις παραστάσεις που έχει σχεδιάσει τους φωτισμούς για τη φετινή σαιζόν είναι: «Ο θάνατος του εμποράκου» στο θέατρο ‘Εμπορικόν’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκευά, «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» στο θέατρο ‘Ζίνα’ σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, «Οι φάλαινες του Αυγούστου» στο θέατρο ‘Χώρα’ σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, «Μαρίκα» στο θέατρο ‘Χώρα’ σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

https://katapacti.gr/

https://youtu.be/nuwx9muodAk

 

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours