«Ειδικές Περιστάσεις» για την Μαριάννα Τουμασάτου και τον Θύμιος Κούκιος

Η Έιμι [Μαριάννα Τουμασάτου] και ο Μάικλ [Θύμιος Κούκιος] 10 χρόνια μετά τον χωρισμό τους επανεξετάζουν το ερώτημα αν δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια ολόκληρη ζωή μπορούν να παραμείνουν φίλοι μετά το διαζύγιό τους…
Πρόκειται για ένα ερώτημα για το οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση.

Την αρχή την έκαναν το 1982 στο Μπροντγουέι η Suzanne Pleshette και ο Richard Muliggan. Από τότε το θεατρικό έργο «Ειδικές Περιστάσεις» (Special occasions) του Μπέρναρντ Σλέηντ έχει μαγέψει εκατοντάδες χιλιάδες θεατών σε όλο τον κόσμο.
Φέτος, 39 χρόνια μετά την πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, στο Music Box του Θεάτρου Playbill, το έργο του Bernard Slade εξακολουθεί να είναι φρέσκο και ανατρεπτικό. Είναι ένα έργο με μεγάλη πορεία και επιτυχία.

Ένα έργο που φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε και στην Ελλάδα με την Μαριάννα Τουμασάτου και τον Θύμιο Κούκιο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου και παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Το 1982 στο Μπροντγουέι η Suzanne Pleshette και ο Richard Muliggan.

Ο Bernard Slade εκτός από θεατρικά έργα, έγραψε επίσης κινηματογραφικά σενάρια και τηλεοπτικές σειρές.
Στις «Ειδικές Περιστάσεις» η Έιμι και ο Μάικλ στην 15η επέτειο γάμου τους, παίρνουν διαζύγιο.
Με έναν έρωτα που πάλιωσε στις βαλίτσες τους και με την ψεύτικη υπόσχεση που δίνουμε όλοι «θα παραμείνουμε φίλοι», χωρίζουν τους δρόμους τους και προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για τους ίδιους και για τα τρία παιδιά τους.
Έτσι 10 χρόνια μετά το διαζύγιο επανεξετάζουν το ερώτημα και συμφωνούν ότι «εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις».

Η διαχρονική και πάντα επίκαιρη κωμωδία θα κάνει περιοδεία σε πολλά ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.
Η πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 στην Κοζάνη. Στην ίδια πόλη θα γίνουν άλλες δύο παραστάσεις την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου.
Θα ακολουθήσουν: Καστοριά, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Σέρβια, Τρίκαλα, Βελβεντός, Θεσσαλονίκη [Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουλίου], Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Σέρρες Κιλκίς, Ασπροβάλτα, Βέροια, Ληξούρι, Λευκάδα, Πρέβεζα και Βόλος.
Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και θα κλείσει την Τετάρτη 15 στο θέατρο του Αττικού Άλσους και την Παρασκευή 17 στο Βεάκειο του Πειραιά.

Ο Θύμιος Κούκιος και η Μαριάννα Τουμασάτου θα μας χαρίσουν φέτος ένα έργο που θα μας βοηθήσει να δούμε τη ζωή με άλλο τρόπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ειδικές Περιστάσεις»
(Special occasions)

Του Μπέρναρντ Σλέηντ

Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Μουσική: Γιώργος Μυλωνάς
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Τζελέπη
Φωτογραφίες: Χρήστος Σιάτος
Artwork: Γιάννης Γεωργιάδης

Παίζουν

Μαριάννα Τουμασάτου
Θύμιος Κούκιος

Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, α.με.α. Σε κάθε περίπτωση, με την επίδειξη του σχετικού αποδεικτικού)
Σε φυσικά σημεία προπώλησης και μέσω viva.gr
Πώληση «πόρτα» στο ταμείο του θεάτρου, 15 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, α.με.α. Σε κάθε περίπτωση, με την επίδειξη του σχετικού αποδεικτικού).

About Post Author

+ There are no comments

Add yours