Για τον ΠΛΑΤΟΝΩΦ του Αντον Παύλοβιτς ΤΣΕΧΩΦ – Η κεντρική παραγωγή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ 

Με τον ΜΑΞΙΜΟ ΜΟΥΜΟΥΡΗ στον επώνυμο ρόλο. Για τον ΠΛΑΤΟΝΩΦ του Αντον Παύλοβιτς ΤΣΕΧΩΦ

Το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ στην περίοδο των γιορτών και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Πλατόνωφ του Αντον Τσέχωφ διαμορφώνει το πρόγραμμα των παραστάσεων του ως εξής:

Έκτακτες παραστάσεις την περίοδο των γιορτών

Παρασκευή 22    8.30μμ

Σάββατο 23    8.30μμ

Δευτέρα 25      8.30μμ

Τρίτη  26     8.30μμ

Και την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς 

Παρασκευή 29    8.30μμ

Σάββατο 30    8.30μμ

Δευτέρα 1     8.30μμ

Τρίτη  2    8.30μμ

ΠΛΑΤΟΝΩΦ 

του Αντον Παύλοβιτς ΤΣΕΧΩΦ

Το πρώτο έργο του μεγάλου Ρώσου –γράφτηκε το 1878 αλλά παίχτηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του το 1923.

Το έργο και η παράσταση έχει τεράστιο ενδιαφέρον διότι είναι η μήτρα όλων των κατοπινών μεγάλων έργων του Τσέχωφ καθώς περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που ο συγγραφέας διαπραγματεύτηκε στα διάσημα κατοπινά του έργα που έμειναν στην ιστορία. 

Ο Σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ διαμόρφωσε ένα καινούργιο κείμενο και επιχείρησε μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο από την οποία προέκυψε μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση. Κείμενο- σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ

Στην σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ έχει στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ –Σκηνικό ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ,  κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ και εκεί συγκεντρώνονται μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα. 

Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΠΛΑΤΟΝΩΦ που θα τον αναλάβει ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ. Γύρω του δόκιμοι κι ταλαντούχοι ηθοποιοί, βασικοί συνεργάτες και από προηγούμενες συνεργασίες του ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΤΣΗ και του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ερμηνεύουν τους άλλους ισάξιους ρόλους. 

Πραγματικά σ΄ αυτό το έργο και ειδικά στο κείμενο που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι επαρχιακοί αριστοκράτες όπως ο κτηματίας Πορφύρι Συμεώνοβιτς Γκλαγκόλιεβ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ) που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα (ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ),  είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντον Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας.

Εκτός από τον ΜΑΞΙΜΟ ΜΟΥΜΟΥΡΗ τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ και την ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ που αναφέραμε τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν οι : Θοδωρής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Λαμπρινή ΘΑΝΟΥ, Γιάννης ΖΕΡΒΑΣ, Ιωάννα ΜΥΛΩΝΑ, Μαριάνθη ΦΩΤΑΚΗ ενώ ο σκηνοθέτης ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ θα παίξει τον ρόλο του γιατρού ΝΙΚΟΛΑΙ ΤΡΙΛΕΣΚΙ.

Πρωτότυπη Μουσική Κώστας ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ

Κίνηση Κάλλια ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Φωτισμοί Γιάννης ΖΕΡΒΑΣ 

Βοηθός Σκηνοθέτη Χρύσα ΝΤΑΟΥΛΗ

Φωτογραφίες Γιώργος ΚΡΙΚΟΣ

Social Media Sunfollower Socials

Ο ΠΛΑΤΟΝΩΦ έκανε πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου στην κεντρική σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και εκτός από τις έκτακτες παραστάσεις των γιορτών θα παίζεται κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ στις 8.30 μμ.

Επικοινωνία Δημόσιες σχέσεις   ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

About Post Author