Για πρώτη φορά Παγκόσμια σε Open Area Theater το Πορτέτο του Ντόριαν Γκρέυ

Με αφετηρία το Ανοιχτό θέατρο Κολωνού και το festival του ΟΠΑΝΔΑ, η μεγάλη επιτυχια των Θεατρίνων Θεατές ανοίγει τα φτερά της αύριο βράδυ για τις καλοκαιρινές της παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, Τρίτη 12 Ιουλίου .

Το σημαντικό είναι ότι το κλασσικό έργο παρουσιάζεται πρώτη φορά σε Ανοιχτό θέατρο Παγκόσμια & η ομάδα έχει καταλλήλως προετοιμαστεί για το φιλόδοξο στοίχημα, θέλοντας ν’ αποδείξουν για ακόμα μία φορά πως οι παραστάσεις τους, έργα λόγου σημαντικά με ιδιαίτερα προσεγμένη πάντα σκευή, προσαρμόζονται τόσο σ’ ένα τεραστιο ανοικτό θέατρο όσο και σ’ ένα pocket theater! ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΥ του Joe Osborne από το μυθιστόρημα του Oscar Wilde, χαρακτηρίστηκε σαν μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνέλεξε εξαιρετικές κριτικές και γέμισε το Studio Κυψέλης 6 μήνες! Επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. & αποτελεί την περίφημη εκδοχή του Osborne μετά το Εθνικό θέατρο της Αγγλίας και άλλα μεγάλα κλειστά θέατρα παγκόσμια , ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές & με σκοπό να μας εντυπωσιάσει και το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το υπέροχο κλασσικό αριστούργημα μιλά για ένα γοητευτικό νέο που αναστατώνει με την ομορφιά του το Λονδίνο , ποζάρει για ένα πορτρέτο και εύχεται να παρέμενε νέος όπως αυτό σε όλη του τη ζωή με οποιοδήποτε τίμημα. ΄Eνα μεταφυσικό αριστούργημα για την νιότη που χάνεται & τη ζωή που μας προσφέρεται. Εμείς την ορίζουμε ή η μοίρα;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Έφτασε στις φεστιβαλικές του παραστάσεις , με μια ομάδα που υπερασπίζεται με προσήλωση το θέατρο λόγου & βρίσκει και πάλι ένα δυναμικό εκφραστή σ’ ένα σπουδαίο έργο του. Ο γραμμικός συμβολισμός που σηματοδοτεί τις πετυχημένες -όπως λένε οι ειδικοί – παραστάσεις της έσμιξε και φέτος με άξιους παλιούς και νέους συνεργάτες (* Ιμπροχώρη- Μπακονικόλα- Σολδάτος-Πλέσσας-Βολίδη-Τσότρα) που μαζί με τους ηθοποιούς κόπιασε μήνες για το αποτέλεσμα, γι αυτό το κολασμένο ψυχογράφημα, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του οποίου ο Wide φυλακίστηκε!

Στην Ελλάδα το έργο είναι γνωστό και από το πρώτο του ανέβασμα στο θέατρο Έρευνας του Δημήτρη Ποταμίτη , από την εκδοχή της Ροζίτας Σώκου. Της Ροζίτας που ήταν κοντά στο σχεδιασμό της παράστασης σαν σύμβουλος και το δικό της επιμύθιο κρατήσαμε σαν finale παράστασης, την οποία και αφιερώνουμε στη μνήμη της!

Οι θερινές παραστασιοποιήσεις των θεατρίνων θεατές , φέρουν πάντα μια σφραγίδα ποιότητας από το 2008 , που βραβεύτηκαν για την παράσταση Τι απέγινε η Νόρα στο Διεθνές Festival Πετρας με βραβείο καλύτερης παράστασης.

Οι festival -ικές παραστάσεις , συνεχίζονται 21- 22 – 23 Ιουλίου και 2 -3 -4 Σεπτέμβρη στο Παλαιό Πανεπιστήμιο της Πλάκας με γενική είσοδο 17 ευρώ ενώ ακολουθούν Λουτράκι, Ζαχάρω, Χαλκούτσι, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνη.

Τα επόμενα στοιχήματα της παράστασης αφορούν τη συνέχεια κι εξέλιξη της παράστασης και το πέταγμα της κι εκτός Ελλάδος!

About Post Author