«Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα» του Τέρενς Ράττιγκαν στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Το έργο του βραβευμένου βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράττιγκαν «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα» σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη, ανοίγει την νέα καλλιτεχνική περίοδο στο θέατρο Αγγέλων Βήμα και επιστρέφει για δώδεκα μόνο παραστάσεις, από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00.

Μεταπολεμικό Λονδίνο. Ένας εγκαταλελειμμένος σύζυγος. Μια εγκλωβισμένη γυναίκα. Ένας άνεργος πιλότος της RAF. Μία ακραία πράξη της γυναίκας τους φέρνει αντιμέτωπους.  Αυτό που -σε πρώτη ματιά- μοιάζει με ερωτικό τρίγωνο, είναι στην ουσία ανατομία μιας κοινωνίας λαβωμένης και εγκλωβισμένης σε ασφυκτικές συμβάσεις. Η μοναξιά, η συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων. Πίσω από το προσωπείο των καλών τρόπων, αναδύονται οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι συνέπειες των επιλογών καθώς η ζωή οφείλει να συνεχίζεται.

Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα:

Το έργο «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα  – The Deep Blue Sea» θεωρείται το αρτιότερο του  διεθνούς φήμης, βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράττιγκαν (Τerence Rattigan). Ένα πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα. Έργο στην ουσία καλυμμένα αυτοβιογραφικό, βασισμένο στην 10ετή σχέση του συγγραφέα με τον νεαρό ηθοποιό Kenneth (Kenny) Morgan, ο οποίος  εγκατέλειψε τον συγγραφέα για έναν άλλον άνδρα, για να αυτοκτονήσει στην συνέχεια εξαιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του άνδρα εκείνου, από τον οποίο ο συγγραφέας δεν είχε κατορθώσει να τον αποσπάσει παρά τις προσπάθειές του. Οι παραλληλισμοί με τα πρόσωπα του έργου «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσας» είναι προφανείς. Έργο-πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα, δοσμένο με χειρουργική ακρίβεια, γραμμένο χωρίς έλεος και με πολύ πάθος για μια κοινωνία καθωσπρεπισμού, υποκρισίας και ασφυκτικής επικράτησης των κοινωνικών συμβάσεων. Κοινωνία η οποία ακόμη τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία και την απόπειρα αυτοκτονίας με φυλάκιση ή καταναγκαστικά έργα! Έργο παγκόσμιο, πέρα από σύνορα και χρόνο και, γι αυτό, πάντα επίκαιρο.

Συντελεστές

Επιλογή Δραματολογίου – Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Πρωτότυπη μουσική: Φάνης Κακοσαίος

Σκηνικά: Κατερίνα Θεοδωρέλου, Ειρήνη Παστρικού

Κοστούμια: Nora Ponti

Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Λουπάκη

Φωτογραφίες: Νεκτάριος Σουγλέρης

Κατασκευή Κοστουμιών: Θεοδώρα Βεστάρχη

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Τεντολούρη, Αλέξιος Κοτσώρης, Τάσος Προβιάς, Μαρία Καρακίτσου, Γιώργος Ζώης, Γιάννης Οικονόμου

Πληροφορίες

Αγγέλων Βήμα – Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ) 

Για 12 μόνο παραστάσεις από 5/10 έως 10/11/2022

Ημέρες και ώρα παραστάσεων:Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00

Διάρκεια: 105 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλεια)Αγορά εισιτηρίων: http://www.aggelonvima.gr

https://www.viva.gr/tickets/theater/vathia-galazia-thalassa/

Πληροφορίες-Κρατήσεις 210-5242211 

About Post Author